Călăraşi | Au fost înființate, la nivelul județului, două centre de evaluare a pacienților COVID-19

Călăraşi | Au fost înființate, la nivelul județului, două centre de evaluare a pacienților COVID-19

Ministerul Sănătății a prevăzut în Planul de Măsuri pentru Gestionarea pandemiei de COVID-19, prezentat la sfârșitul lunii decembrie, organizarea și operaționalizarea, la nivel local, a unor centre de evaluare ambulatorie a pacienților cu forme ușoare și medii.

La nivelul județului Călărași au fost înființate două astfel de centre, unul la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” Călărași iar celălalt la Spitalul Municipal Oltenița.

Centrul de evaluare din structura Spitalului Județean Călărași a fost autorizat sanitar având o structură cu 6 paturi. Serviciile vor fi asigurate de către un medic, prin rotație, un asistent medical și un infirmier. Programul de funcționare este de luni-vineri, în intervalul orar 8.00-15.00. Contractul pentru servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie 2022. Centrul va fi operațional începând cu data de 25 ianuarie 2022.

Centrul de evaluare din structura Spitalului Municipal Oltenița a fost autorizat sanitar având o structură cu 3 paturi. Serviciile vor fi asigurate de către un medic, prin rotație, și 5 asistenți medicali. Contractul de servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie 2022. Programul de funcționare este de luni-vineri, între orele 8.00-19.00. Centrul este operațional de astăzi, 21 ianuarie 2022.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Sursa: Facebook Instituţia Prefectului Judeţul Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.