Teodorovici anunţă plafonarea preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh

Teodorovici anunţă plafonarea preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh

Necesitatea adoptării acestei măsuri a rezultat din comportamentul incorect al producătorilor, de a vinde gazele extrase la un preţ de trei ori mai mare faţă de preţul de producţie.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, începând de la 1 ianuarie 2019, o plafonare a preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsura necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului. Această măsură, potrivit ministrului, va proteja atât consumatorii casnici, cât şi firmele.

“Măsura anunţată de ministrul de finanţe, domnul Teodorovici, are drept principal scop protejarea consumatorilor casnici şi a firmelor de intenţiile de majorare a preţului la gaze. Guvernul încearcă să găsească soluţii pentru ca povara resimţită de populaţie să nu fie una mare ca urmare a intenţiilor unor companii de a majora tariful la gaze. Românii nu trebuie să fie afectaţi de comportamentul incorect al unor companii din sectorul energetic.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul interimar al filialei judeţene ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State.