S. Grindeanu, vineri la Călăraşi, în vizită de lucru la Pasajul de la Drajna

S. Grindeanu, vineri la Călăraşi, în vizită de lucru la Pasajul de la Drajna

Vineri, 29 iulie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu se va afla în judeţul Călăraşi pentru a verfica stadiul lucrărilor ce se realizează la Pasajul de la Drajna.

Contractul pentru pasajul de la Drajna, peste DN 3A Lehliu-Feteşti şi magistrala de cale ferată Bucureşti-Constanţa, a fost semnat în februarie 2021, un an mai târziu, mai exact pe 15 ianuarie 2022 fiind emis şi Ordinul de începere a lucrărilor care s-ar putea finaliza în decembrie, anul acesta.

Proiectul are o lungime de 2,7 km pe traseu nou, dintre care pasajul propriu-zis are o lungime de aproximativ 300 de metri.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin Hotărâre de Guvern în 28 mai 2020.

Pasajul de la Drajna este un proiect de „suflet” al fostului deputat PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru (foto jos), care în timpul mandatului său a supravegheat îndeaproape paşii care au condus finalmente la semnarea contractului de proiectare şi execuţie. În acest moment, Vrăjitoru ocupă funcţia de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Sorin Grindeanu.

vrajitoru2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.