Rafila: Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale

Rafila: Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a organizat astăzi împreună cu secretarul de stat Adriana Pistol şi cu preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Adela Cojan, videoconferinţe cu directorii direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti şi cu managerii spitalelor.

Aceştia au discutat despre centrele de evaluare a pacienţilor COVID şi despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situaţia din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescută. Ministrul Sănătăţii consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienţii infectaţi vor fi investigaţi şi vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secţiilor de spital.

"Ne gândim la cele mai bune soluţii atât pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi la cei care au alte afecţiuni. Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale.", a spus Ministrul Sănătăţii.

Secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat că e important ca pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

Conf. dr. Adela Cojan, preşedintele interimar al CNAS: "Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluaţi şi trataţi gratuit atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi."

Ministerul Sănătăţii va realiza centralizarea situaţiei centrelor de evaluare şi va pune la dispoziţia cetăţenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.