Premierul, consultări cu reprezentanții AMR

Premierul, consultări cu reprezentanții AMR

Seria consultărilor premierului Florin Cîțu cu autoritățile locale a continuat, astăzi, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR).

Proiectul bugetului pentru 2021 va reflecta nevoile de finanțare ale autorităților locale și va ține cont de un principiu de bază: cheltuirea eficientă, performantă și transparentă a banului public, a subliniat premierul Florin Cîțu. Reprezentanții AMR au arătat că vor susține proiecte de reformă inițiate de Guvern în scopul unei mai bune organizări administrative a statului și funcționării mai eficiente. De asemenea, reprezentanții administrației publice locale vor fi implicați în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistență socială și vor fi consultați constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene.

Discuțiile s-au concentrat și asupra modalității de gestionare a situației provocate de pandemia COVID-19 și a procesului de vaccinare a populației împotriva acestui virus. În acest sens, premierul și reprezentanții Asociației Municipiilor din România au agreat, de principiu, modificări legislative care să asigure finanțarea și să faciliteze amenajarea și dotarea centrelor de vaccinare organizate la nivel local.

De asemenea, pentru încurajarea dezvoltării și modernizării orașelor, șeful Guvernului și-a exprimat sprijinul pentru modificări legislative care să permită transferul la cerere al unor imobile, clădiri, active ale autorităților publice centrale către administrația locală, pentru ca acestea să fie valorificate în folosul comunității, și pentru promovarea Legii Zonelor Metropolitane în Parlament, printr-un acord transpartinic.

La întrevederea de astăzi, de la Palatul Victoria, a participat și ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke.