OUG privind modificarea statutului prefecţilor, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri

OUG privind modificarea statutului prefecţilor, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea statutului prefecţilor va intra miercuri în şedinţa de Guvern, iar după aprobarea actului normativ se vor face nominalizările pentru aceste funcţii, a anunţat, luni, vicepremierul Kelemen Hunor, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare.

"În ceea ce priveşte prefecţii, am discutat şi am luat o hotărâre: intră miercuri ordonanţa de urgenţă privind modificarea statutului prefecţilor. Este un lucru important, asumat politic în programul de guvernare. Şi în Constituţie scrie clar că prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu. Vor deveni prefecţii, din acest punct de vedere, numiţi politic şi asumaţi, aşa cum este şi normal şi a fost din decembrie în dezbatere publică acest proiect de ordonanţă. Are toate avizele, îl vom discuta în Guvern miercuri şi, după ce va fi aprobată OUG, sigur putem merge mai departe cu nominalizările prefecţilor şi subprefecţilor. De aceea, astăzi nu am luat o hotărâre cine şi unde va propune prefecţi", a declarat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

La Călărași, liberalii ar fi câștigat ‘bătălia” cu cei de la USR PLUS pentru numirea prefectului, plănuind schimbarea actualului deținător al ‘portofoliului”, general (r), Marian Stoica, aflat în funcție din 13 ianuarie 2020. În partid sunt vehiculate cel puțin 4 nume, cele mai mari șanse avându-le actualul subprefect, Nicolae Dumitru.