Guvernul propune o nouă dată pentru organizarea alegerilor locale parțiale pentru primar

Guvernul propune o nouă dată pentru organizarea alegerilor locale parțiale pentru primar

27 iunie este noua dată ce va fi stabilită miercuri, 19 mai, de Guvern pentru desfășurarea alegerilor locale parțiale pentru primar în 30 de unități administrativ-teritoriale și un consiliu local în unele circumscripții electorale, asta după ce Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) propusese inițial Ministerului Afacerilor Interne ziua de 20 iunie. Pe lista circumscripțiilor figurează și județul Călărași cu două localități: Frumușani (primarul a fost ales pe 27 septembrie 2020 dar nu a fost validat de instanță) și Cuza Vodă (aici, primarul ales a fost validat dar din nefericire s-a stins din viață spre finalul lunii februarie).

Pe agenda ședinței de Guvern de mâine figurează și Proiectul de hotărâre pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021.

În acest caz, perioada electorală va începe în data de 23 mai 2021. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse în perioada 28 mai – 7 iunie2021, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021.