Guvernul a adoptat propunerea Ministerului Dezvoltării privind programul de investiţii Anghel Saligny

Guvernul a adoptat propunerea Ministerului Dezvoltării privind programul de investiţii Anghel Saligny

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei poate aloca 50 de miliarde de lei pentru investiţii în realizarea şi reabilitarea reţelelor de apă, canalizare, gaz şi modernizarea drumurilor judeţene şi comunale - a anunţat ministrul dezvoltării Cseke Attila.

Cseke Attila a precizat: aceste investiţii sunt vitale, asigură accesul cetăţenilor la unele servicii publice de bază. 57% din drumurile judeţene şi 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, iar 70% din localităţi nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie de gaze. Totodată, 29% din localităţi nu dispun de reţea de apă şi 57% de reţea de canalizare în condiţiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din şcolile rurale.

Ministrul a spus: autorităţile locale pot accesa fondurile disponibile, digital, în mod transparent, printr-o aplicaţie pusă la dispoziţie recent de către Ministerul Dezvoltării. "Prevederile actului normativ care reglementează acest program au fost îmbunătăţite în ultima perioadă când propunerea a fost supusă dezbaterii publice", a mai adăugat ministrul.

Totodată, programul conţine unele garanţii privind durabilitatea investiţiilor realizate din bani publici. Astfel, drumurile pot fi reabilitate doar dacă în localitate a fost deja construită o reţea de apă şi canalizare, evitând astfel distrugerea drumurilor noi, pentru a amplasa ţevile necesare acestor construcţii. "Indignarea oamenilor este justificată atunci când se intervine ulterior la o lucrare de modernizare de drum pentru a descoperi asfaltul şi a amplasa ţevile necesare reţelelor de apă şi canalizare. Prevederile programului Anghel Saligny exclud astfel de situaţii. Vom construi mai întâi reţelele de utilităţi şi doar ulterior drumurile", a conchis Cseke Attila.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.