Guvern | Salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023, discutat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social

Guvern | Salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023, discutat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

În cursul discuţiilor au fost analizate propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

"Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La reuniunea de astăzi a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Biroul de presă al Guvernului

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.