GCS / 12, numărul deceselor persoanelor infectate cu noul coronavirus

GCS / 12, numărul deceselor persoanelor infectate cu noul coronavirus

Un nou deces cauzat de infecţia cu noul coronavirus COVID-19 a fost înregistrat, urcând bilanţul persoanelor decedate de această boală în ţara noastră la 12, ultimul pacient decedat fiind un bărbat de 74 de ani, din judeţul Ialomiţa, internat în Spitalul Comăneşti din Bacău, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

"Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. şi a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică", precizează informarea GCS.

Potrivit sursei citate, al 11-lea pacient decedat a fost o "femeie, 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată". Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat marţi. "Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemică, fibrilaţie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai", relatează informarea CGS.

Conform GCS, a intervenit o "eroare de raportare" la comunicarea anterioară a decesului cu numărul 11. "Menţionăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.", se mai susţine în informarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică.

sursa www.agerpres.ro