D. Barna: România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii

D. Barna: România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii

România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii, a declarat, miercuri seară, vicepremierul Dan Barna.

Acesta a precizat la TVR 1 că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia.

"În cadrul discuţiilor şi negocierilor avute în cadrul coaliţiei cu cei trei parteneri, am căzut de acord asupra unei forme de propuneri a PNRR cu care colegul nostru Cristian Ghinea a fost la Bruxelles, a discutat acolo cu oficialii europeni, cu comisarii pe acest subiect. Unele dintre teme au fost acceptate. Despre alte teme, Comisia Europeană a spus: „Cred că vă sunt necesare, dar nu vă dăm bani din PNRR pentru asta”. Noi avem trei miliarde pentru irigaţii. Au zis că nu este o reformă care ajută la rezilienţă după COVID, pentru că acest instrument la nivel european a fost gândit ca statele să se repună pe picioare după criza COVID şi unele teme sunt acceptate, alte teme... Nu e vorba că nu ne dau bani deloc. La unele au zis că e alocarea prea mare şi sunt dispuşi să dea sume mai mici", a afirmat Barna.

El a subliniat că pentru irigaţii vor fi alocate fonduri din bugetul naţional sau din fondurile structurale pe agricultură.

Potrivit lui Barna, până la jumătatea lunii mai va fi realizată "o formă consolidată" a proiectului PNRR, care va fi supusă aprobării Comisiei Europene.

E. Dumitru: Prin Programul Național de Redresare și Reziliență al României, din cei 3,4 miliarde de euro care vor fi investiți pentru refacerea sistemului de amenajări funciare, 550 de milioane de euro revin județului Călărași!

În timpul campaniei electorale pentru parlamentarele din decembrie 2020, mai exact pe 28 noiembrie, actualul deputat PNL de Călărași, Emil Dumitru, pe atunci secretar de stat în cadrul MADR posta pe Facebook că „Prin Programul Național de Redresare și Reziliență al României, din cei 3,4 miliarde de euro care vor fi investiți pentru refacerea sistemului de amenajări funciare, 550 de milioane de euro revin județului Călărași! Cu acești bani va fi reabilitat TOT sistemul de irigații și desecare din județ, în perioada 2021-2026. 13 amenajări de #irigații și 13 amenajări de #desecare vor fi din nou funcționale pentru ca agricultura călărășeană să nu mai fie meteodependentă. Venim cu soluții pentru fermierii călărășeni!”

Și acum ce facem boss? Cum-necum ai luat voturile călărășenilor îmbrobodindu-i mai ales pe fermieri cu promisiuni deșarte.

Nu-i departe ziua aia când o să constate fiecare că PNRR-ul pe care-l pomerniți din sculare până în culcare nu-i decât un mare...fâs!

dumitruagriculturaPNRR