Cseke Attila: Punem la dispoziţia beneficiarilor PNRR o platformă electronică pentru autorizarea plăţilor

Cseke Attila: Punem la dispoziţia beneficiarilor PNRR o platformă electronică pentru autorizarea plăţilor

În vederea fluidizării procesului de autorizare a plăţilor, din 15 februarie, instituţiile publice locale şi centrale, beneficiare ale proiectelor finanţate prin PNRR, vor putea încărca cererile de transfer şi documentele justificative care au stat la baza cheltuielilor efectuate în cadrul contractelor de finanţare încheiate cu Ministerul Dezvoltării, în platforma https://pnrr.mdlpa.ro - anunţă ministrul Cseke Attila.

Pe platforma pe care au fost depuse cererile de finanţare, ministerul va lansa luni un modul pentru autorizarea plăţilor. Astfel, întreaga activitate destinată autorizării plăţilor se va desfăşura prin intermediul acestei interfeţe electronice.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării va veni în sprijinul beneficiarilor prin punerea la dispoziţie a unui manual cu instrucţiuni pentru utilizarea facilă a acestei platforme, care va putea fi accesată de pe site-ul oficial al MDLPA.

În perioada 6 februarie 2023, ora 10:00 - 10 februarie 2023, ora 16:00, platforma va putea fi testată de beneficiari, care vor putea încărca cererile de transfer de bani şi documentele justificative. Totodată, în perioada testării, MDLPA va pune la dispoziţia beneficiarilor linia telefonică 031-1302373, pentru asigurarea suportului tehnic.

În acest sens, beneficiarii vor încărca pe platformă, în câmpul dedicat, contractul de finanţare semnat de către toate părţile şi înregistrat, în format .pdf. Pentru unităţile administrativ-teritoriale către care s-au efectuat plăţi până în prezent, depunerea următoarei cereri de plată va fi condiţionată de încărcarea în platformă a documentelor care au fost transmise anterior în format fizic, pentru a avea evidenţa completă a acestora în raport cu soldul contractului de finanţare.

Contractul de finanţare, cererile de transfer şi documentele aferente acestora, care au fost deja depuse în format letric şi încărcate în perioada de testare, nu se vor şterge.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.