Cîțu: Starea de alertă pe întreg teritoriul țării va fi prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 14 martie. Circulația pe timpul nopții se reduce de la ora 23.00 la ora 22.00

Cîțu: Starea de alertă pe întreg teritoriul țării va fi prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 14 martie. Circulația pe timpul nopții se reduce de la ora 23.00 la ora 22.00

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o nouă Hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie, decizia urmând să fie validată printr-o hotărâre de guvern în şedinţa de miercuri.

De asemenea, prin Hotărârea nr.16 a CNSU se propune modificarea intervalului orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei. CNSU a propus ca interdicţia sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00.

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile de cazare dispuse în mai multe localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

Prin aceeaşi hotărâre a CNSU se propune încetarea sprijinului acordat MAI de către MApN, pentru asigurarea pazei şi protecţiei unor obiective, transportul de efective, materiale şi tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, triaj epidemiologic şi asistenţă medicală, cu posibilitatea reluării acestuia la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu dispoziţiile art. 53 din OUG 70/2020.

De asemenea, CNSU a aprobat propunerea privind modificarea cadrului normativ incident în materia conducerii/coordonării operaţionale a Poliţiei Locale de către Poliţia Română, prin inspectoratele de poliţie judeţene/Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, instituindu-se posibilitatea adoptării acestei măsuri pe perioada stării de alertă.

“Astăzi am aprobat hotărârea prin care starea de alertă pe întreg teritoriul țării va fi prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 14 martie 2021. Există o modificare importantă: circulația pe timpul nopții se reduce de la ora 23:00 la ora 22:00, în rest, măsurile rămân cam aceleași. Este o măsură care a fost folosită în alte țări și are succes. Inclusiv în România, în momentul în care am implementat-o, a avut succes. Diferența faţă de data trecută, când am impus această măsură, o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare de succes - în martie, vom vaccina aproape 1 milion de români, în aprilie, deja mergem la aproape 2 milioane de români. Deci, va ajuta foarte mult campania de vaccinare care merge în paralel cu aceste reguli. De asemenea, hotelurile și pensiunile vor putea fi ocupate până la 70% din capacitatea maximă de cazare, pentru spaţiile de cazare dispuse în localităţile în care se practică schiul și alte sporturi de iarnă.”, a scris pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul Florin Cîțu.