160 de ani de la formarea primului Guvern al României după recunoaşterea unirii depline a Principatelor Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti

160 de ani de la formarea primului Guvern al României după recunoaşterea unirii depline a Principatelor Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti

Executivul marchează 160 de ani de la formarea primului Guvern al României după recunoaşterea unirii depline a Principatelor Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti, condus de prim-ministrul Barbu Catargiu.

Începând cu ora 18.00 pe clădirea Palatului Victoria vor fi proiectate imagini simbolice pentru marcarea acestui moment istoric important: drapelul tricolor, data formării primului Guvern unic al României - 22 Ianuarie 1862 - şi numele prim-ministrului care a preluat mandatul în urmă cu 160 de ani, Barbu Catargiu.

"Cei 160 de ani pe care instituţia Guvernului îi împlineşte astăzi înseamnă o istorie a paşilor spre România unitară, independentă şi democratică. În perioade de normalitate, dar mai ales în timpuri de încercare, Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetăţeni şi pentru celelalte instituţii ale statului. Este o responsabilitate ce ne onorează şi ne inspiră să lucrăm în fiecare zi mai eficient pentru toţi cetăţenii României.

Iniţiator de legi şi cu un rol esenţial în implementarea politicilor publice, Executivul îşi împlineşte astfel dublul rol într-un echilibru al efortului şi preocupării pentru soluţionarea problemelor de actualitate, dar mai ales pentru consolidarea parcursului României ca stat puternic ataşat valorilor europene şi euro-atlantice.

Asemenea Guvernului format în urmă cu 160 de ani, misiunea mea, ca prim-ministru, şi a echipei guvernamentale pe care o conduc este aceea de a asigura României calea către modernizare şi dezvoltare", a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Biroul de presă al Guvernului

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.