Consiliul Local a aprobat cofinanţarea investiţiilor din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”

Consiliul Local a aprobat cofinanţarea investiţiilor din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”

Miercuri, 4 mai, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Local a adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanţării investiţiilor din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”, aferente Municipiului Călărași.

Reprezentând 2% din totalul cheltuielilor eligibile, aferente Municipiului Călăraşi, cofinanţarea proiectului, în valoare de 358.646 euro, se va eşalona după cum urmează:

Anul 2022 - 10 %, reprezentând: 35.865 Euro;

Anul 2023 - 21 %, reprezentând: 75.316 Euro;

Anul 2024 - 35 %, reprezentând: 125.526 Euro;

Anul 2025 - 34 %, reprezentand: 121.939 Euro.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se asigură prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 din: Fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene (Fondul de Coeziune), Bugetul de stat, Bugetele locale si din fondurile proprii ale operatorului sau împrumuturi de la Instituţii Financiare Internaţionale sau Bănci comerciale.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița în perioada 2014-2020 vizează investiții majore în sistemele de alimentare cu apă și apă uzată pentru 33 de unități administrativ - teritoriale, dar include și Sisteme locale / Zonale de alimentare cu apă și Aglomerări / Clustere pentru colectarea apelor uzate, care traversează mai multe unități administrativ - teritoriale.

Consiliul Local Călăraşi este acţionar al SC Ecoaqua SA Călăraşi deţinând un procent de 25,2% din capitalul social al operatorului de apă şi canalizare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.