Complexul Sportiv Dunărea revine în administrarea Consiliului Local Călăraşi

Complexul Sportiv Dunărea revine în administrarea Consiliului Local Călăraşi

Complexul Sportiv Dunărea Călăraşi, aflat din ianuarie 2018 în administrarea Consiliului Judeţean, revine la matcă, adică în administrarea Consiliului Local municipal Călăraşi. Decizia survine după ce miercuri, 25 mai, aleşii locali au aprobat Proiectul de hotărâre privind solicitarea de transmitere a imobilului teren și construcții-Complexul Sportiv Municipal ,,Dunărea Călărași situat în municipiul Călărași, b-dul Republicii, nr. 39 din administrarea Consiliului Județean Călărași în administrarea Consiliului Local al municipiului Călărași.

Complexul curprinde: suprafață teren central (teren și construcții) -24.162 mp; suprafață teren – 8.986 mp; suprafață teren – 3.501 mp si suprafață spațiu administrativ, teren, alei şi construcții – 21.027,58 mp.

La începutul anului 2018, mai exact pe 12 ianuarie, conducerea CJ Călăraşi solicita prin intermediul Hotărârii 6 transmiterea unui imobil din domeniul public al municipiului Călărași și administrarea Consiliului Local al municipiului Călărași în administrarea Consiliului Județean respectiv Complexul Sportiv Municipal ,,Dunărea Călărași, situat în municipiul Călărași, b-dul Republicii, nr. 39, pe o perioada de 20 de ani.

Solicitarea era justificată de faptul că CJ Călăraşi urma să modernizeze stadionul în vederea acreditării acestuia de către Liga Profesionistă de Fotbal, în condiţiile în care la acel moment şansele de promovare ale echipei Dunărea Călăraşi în L1 erau foarte mari. Ceea ce avea să se şi întâmple câteva luni mai târziu!

Pe 31 ianuarie 2018, conform HCL 6, aleşii locali aveau să dea curs solicitării formulate de CJ Călăraşi care a suportat din bugetul propriu investiţiile realizate ulterior, în timp record, pentru ca echipa de fotbal să dispute la Călăraşi meciurile din L1 considerate pe teren propriu. Fanii Dunării şi ai fotbalului au trait pe propria piele câteva momente de referinţă, cel puţin în prima parte a sezonului 2018 – 2019 al ligii 1. Dacă vă amintiţi, nu acelaşi lucru avea să se întâmple şi cu Hermannstadt care n-a putut disputa meciurile de acasă la Sibiu. Sau un an mai târziu cu Chindia Târgovişte care şi acum joacă prin străini.

Din păcate, după mai bine de 4 ani de la acel moment, Dunărea Călăraşi retrogradează în Liga 3, aflăndu-se în insolvenţţă.

CJ Călăraşi, investiţii de peste 6,7 milioane lei

La începutul acestui an, consilierii județeni au adoptat în unanimitate Hotărârea privind solicitarea de revocare a dreptului de administrare al Consiliului Județean Călărași asupra unui imobil, aflat în proprietatea publică a Municipiului Călăraşi şi în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi.

Din 2018 şi până în prezent, instituția prezidată de Vasile Iliuță a realizat investiții în valoare de 6.711.787,32 lei pentru ca echipa de fotbal Dunărea Călărași să fi putut evolua la Călărași în liga 1, în ediția 2018-2019 iar arena Ion Comșa să beneficieze și de nocturnă.

Predarea- primirea bunului arătat mai sus s-a realizat conform procesului verbal de predare-primire, înregistrat la sediul Consiliului Județean Călărași sub nr. 3550/27.02.2018.

Consiliul Județean Călărași, în vederea ducerii la îndeplinire a obligațiilor stabilite în sarcina sa de către Consiliul Local Călărași, o dată cu constituirea dreptului de administrare, a realizat investițiile necesare.

Conform Codului Civil, dreptul de administrare încetează prin actul de revocare emis de organul care l-a constituit.

Lista investițiilor realizate de CJ Călărași la stadionul “Ion Comșa”: 6.711.787,32 lei

Modernizare suprafața de joc teren central: 501.908,79 lei

Lucrări amenajare tribuna VIP, post comentatori: 552.942,74 lei

Sistem iluminat nocturnă: 4.546.447,93 lei

Instalație degivrare suprafața de joc: 545.036,66 lei

Sistem supraveghere video și control, acces stadion: 545.625,80 lei

Sistem audio sala conferințe: 19.825,40 lei

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.