Călărași | A fost aprobată predarea către CNI a amplasamentului în vederea construirii unei baze sportive

Călărași | A fost aprobată predarea către CNI a amplasamentului în vederea construirii unei baze sportive

În ședința extraordinară, desfășurată pe 15 septembrie, consilierii locali au adoptat Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii ,,C.N.I.” S.A., a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect tip – Construire bază sportivă TIP 1, str. Aleea Dumbrava Minunată, nr. 4, municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.

Terenul, în suprafață de 13.202 mp, se predă viabilizat, conform documentelor urbanistice, cu respectarea reglementărilor în vigoare.

Conform prevederilor Proiectului de hotărâre mai sus menționat, Primăria Călărași va asigura finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.). În plus, se obligă ca, după predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să asigure mentenanța pe o perioada de minim 15 ani.

“Municipiul Călărași a transmis initial către C.N.I S.A. solicitarea privind realizarea obiectivului de investitii Proiect tip - “Construire baza sportiva TIP 1, str. Aleea Dumbrava Minunata, nr. 4, municipiul Călărași, județul Călărași”. Prin adresa nr. 49596/01.07.2022, înregistrată la CNI SA cu nr. 35425/05.07.2022, UAT Municipiul Călărași a transmis extrasul de carte funciară nr. 34365 rezultat în urma alipirii imobilului, precum și planul de amplasament și delimitare al acestuia. Ulterior, prin adresa nr. 43104/09.08.2022, C.N.I S.A. a transmis solicitantului faptul că amplasamentul propus este conform și, luând în considerare faptul că Indicatorii tehnico economici aprobați prin Ordinul nr. 2069/25.05.2020 au avut la bază extrasul CF nr. 30990 și HCL de predare amplasament nr. 8 din 30.01.2020, este necesară reluarea procedurii de obținere a Ordinului de aprobare a Indicatorilor tehnico-economici în baza noului extras de carte funciară.

În vederea introducerii pe Ordin de indicatori a noului imobil este necesar ca UAT Municipiul Călărași să transmită Hotărârea de Consiliu Local privind predarea amplasamentului după modelul agreat și transmis beneficiarului și care va avea anexat un PAD privind amplasamentul propus.

Practic, este nevoie de predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a terenului situat în municipiul Călărași, judeţul Călărași, str. Aleea Dumbrava Minunata nr. 4, aflat în proprietatea Municipiului Călărași, domeniul privat si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Calarasi, în suprafață de 13202 mp, conform PAD anexă la prezenta hotărâre, din totalul de 45658 mp, identificat potrivit cărții funciare nr. 34365, nr. topografic 34365, liber de orice sarcini, în vederea şi pe perioada realizării de către „C.N.I.” S.A. a obiectivului de investiţii Proiect tip - “Construire baza sportiva TIP 1, str. Aleea Dumbrava Minunata, nr. 4, municipiul Călărași, județul Călărași””, se arată în Referatul de aprobare.

Construcție baze sportive - PROIECT TIP 1

Terenul pe care se va realiza baza sportivă trebuie să fie de formă dreptunghiulară cu o suprafață minimă de 13.202mp, cu lățimea minimă de 80,50m și lungimea minimă de 164,00m.

Terenul poate să aibă o suprafață mai mare și o altă formă decât cea menționată, cu condiția ca dreptunghiul de 80,50m x 164,00m să se înscrie în forma terenului disponibil.

Terenul care se va pune la dispoziție, pentru realizarea bazei sportive, trebuie să respecte condițiile de urbanism locale cât și cerințele minime din REGULAMENTUL GENERAL DE URBANISM din 1996, republicat, aprobat prin HG nr.525/1996, și anume:

❑ Procentul maxim de ocupare a terenului va fi de:

  1. a) 50% pentru construcții și amenajări sportive;
  2. b) 20% pentru alei, drumuri, parcare;
  3. c) 30% pentru spații verzi

Baza sportivă va cuprinde:

▪ Teren pentru fotbal,

▪ Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis,

▪ Clădire pentru vestiare,

▪ Cabină de poartă,

▪ Parcare,

▪ Alei pietonale,

▪ Spații verzi.

TERENUL DE FOTBAL

▪ Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 75,50m x 117,00m și cele ale suprafeței utile de joc 68,00m x 105,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 3,00m pe laturile lungi și 6,00m pe laturile scurte.

▪ Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice din 2018 al Federației Române de Fotbal. Terenul poate fi marcat și pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafețele vor fi 40,00m x 60,00m.

▪ Suprafața de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast și piatră compactate.

TEREN MULTIFUNCȚIONAL PENTRU HANDBAL, BASCHET, VOLEI ȘI TENIS

▪ Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 25,00m x 44,00m și cele ale suprafeței utile de joc 40,00m x 20,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00m.

▪ Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.