Vizită de lucru la "Port turistic de agrement la malul Borcei"

Vizită de lucru la "Port turistic de agrement la malul Borcei"

Preşedintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai Ministerului Turismului cu care a discutat pe marginea proiectului “Dezvoltarea turistică a brațului Borcea – Călărași – port turistic de agrement”.

A fost verificat stadiul fizic al lucrărilor până la acest moment. Zona propusă a fi valorificată este formată din 3 obiective de investiții, astfel:

  1. “Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra”, aprobat la finanțare prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria;
  2. “Dezvoltarea turistică a brațului Borcea – Călărași – port turistic de agrement”, depus la finanțare prin Ministerul Turismului;
  3. „Zonă de agrement”, prin înființarea unui Aqua Parc. Acest obiectiv este inclus in Master Planul de Turism, urmând a fi depus la Ministerul Turismului pentru obținerea finanțării.

Investiția este finanțată în proporție de 70% cu fonduri ale Ministerului Turismului iar restul de 30% din bugetul propriu al Consiliului Județean Călărași.

Prin prezentul proiect se dorește dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic, sporirea satisfacției cetățenilor, dezvoltarea armonioasă a zonei prin implementarea unei concept inovativ, menit să acopere necesitățile zonei.

Sursa text și foto Facebook / Consiliul Judetean Călărași

portulturistic2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.