V. Iliuţă: Vom remodela pregătirea viitorilor specialiști, în directă corelare cu nevoile din piață forței de muncă

V. Iliuţă: Vom remodela pregătirea viitorilor specialiști, în directă corelare cu nevoile din piață forței de muncă

Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a anunţat astăzi printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook constituirea primului consorțiu pe educație organizat în regiunea Sud Muntenia, printre parteneri numărându-se CJ Călăraşi şi Primăria Municipiului Călăraşi. În cadrul acestui proiect din care mai fac parte Primăria Municipiului Giurgiu - Lider de Consorțiu, Primăria Municipiului Zimnicea, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Colegiului Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu, Liceul Teoretic Zimnicea, Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu” Călărași, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, S.C. SHIPYARD ATG GIURGIU S.R.L, județul Giurgiu, SC REOS PRODUCTION – Giurgiu, județul Giurgiu, SC RACMAN SRL – comuna Putineiu, județul Giurgiu, SC AXEL PROJECT SRL din București cu punct de lucru în orașul Zimnicea, județul Teleorman, SC ROMVELIA PRODCOM SRL – Comuna Frătești, Județul Giurgiu, se va construi un campus de pregătire, vor fi asigurate burse pentru cei care se vor înscrie în programele de instruire, la care se vor adăuga și dotări punctuale ale unor instituții de învățământ.

„Educația reprezintă esența progresului. Începând de azi, județul și municipiul Călărași, alături de județele Giurgiu și Teleorman, împreună cu alte entități și instituții publice sau private, au pus bazele primului consorțiu pe educație organizat în regiunea Sud Muntenia.

“Consorțiul pentru învățământ dual integrat" are drept scop asigurarea formării profesionale de calitate a elevilor și studenților, în vederea obținerii unei calificări și, ulterior, a unui loc de muncă stabil și bine plătit.

Pe scurt, vom remodela pregătirea viitorilor specialiști, în directă corelare cu nevoile din piață forței de muncă.

Va fi construit un campus de pregătire, vor fi asigurate burse pentru cei care se vor înscrie în programele de instruire, la care se vor adăuga și dotări punctuale ale unor instituții de învățământ. Pregătim viitorul!”, se arată în mesajul semnat de preşedintele Vasile Iliuţă.

La şedinţa de constituire a consorţiului pentru învăţământul dual integrat - Centru de expertiză în regiunea Sud Muntenia au participat Bogdan Mihai, administrator public al CJ Călăraşi, Liviu Coman, viceprimar al municipiului Călăraşi, prof. Roxana Paţurcă, inspector şcolar general, prof. Nicoleta Radu, director Liceul Tehnologic Dan Mateescu Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.