V. Iliuţă va convoca CJ pentru alocarea sumelor necesare planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine la nivelul judeţului

Vasile Iliuta 6 august

Luni, la prima oră a dimineții, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, s-a întâlnit cu reprezentanții DSVSA Călărași pentru a se informa și pentru a se lua decizii la nivel județean cu privire la măsurile de prevenție a pestei porcine africane.

Prezenți la ședința operativă au fost și dl.prefect al județului Călărași- George Iacob, dna. senator Roxana Natalia Pațurcă, primari ai localităților județului.

A fost punctat planul de măsuri pentru combaterea pestei porcine: filtre pentru dezinfecție în punctele de trecere a frontierei, instalarea de dezinfectoare individuale pentru gospodăriile care dețin porci, toate mașinile agricole, combinele, tractoarele, la ieșirile din tarlale și deplasarea acestora dintr-o solă în alta, vor fi dezinfectate de către proprietar.

Președintele Consiliului Județean Călărași a dispus convocarea unei ședințe a CJ pentru alocarea sumelor necesare planului de măsuri care se va institui la nivelul județului nostru.

Sursa Facebook Consiliul Judeţean Călăraşi

CJ 6 august pesta porcina

CJ Pesta porcina 2