V. Iliuţă: Portul turistic este realizat în proporţie de 37%

V. Iliuţă: Portul turistic este realizat în proporţie de 37%

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, a declarat joi la Călăraşi, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările privind construirea portului turistic de agrement sunt realizate în proporţie de 37%.

„Portul turistic este realizat în proporţie de 37%. Aici s-a turnat coronamentul şi s-au bătut planplanşele în profunzime. Avem o mică problemă. E o zonă unde planplanşele s-au înclinat. Vom face o expertiză care să constate motivul înclinării, vom remedia defecţiunea după care să continuăm finalizarea portului turistic. Aici mai avem montarea stâlpilor verticali, a pontoanelor cu flotoare şi se construiesc platforme pentru clădiri, cheiuri şi diguri de dirijare.”, a spus Iliuţă.

Investiţia, în valoare de 86.522.510,65 lei (TVA inclus), din care valoarea contractată pentru proiectare şi execuţie lucrări este de 64.023.735,81 lei (fără TVA), este finanţată în proporţie de 70% cu fonduri ale Ministerului Turismului.

Acest port ultramodern va găzdui în jur de 230 de ambarcaţiuni de agrement cu vele şi motor, cel puţin 500 de locuri de parcare pentru autovehicule şi utilitare, hambar, staţie de alimentare cu combustibil şi un mic centru comercial.

Portul turistic de agrement va conţine:

 1. Acvatoriu care va fi dimensionat pentru aproximativ 230 de ambarcaţiuni mici şi medii, sistem de pontoane plutioare, sistem alimentare cu combustibil, doc uscat, macara pivotantă, rampă de lansare, piloni pentru culisarea ansamblului plutitor, posturi de furnizare utilizaţi.
 2. Dig de dirijare - gura acces acvatoriu
 3. Diguri de protecţie împotriva inundaţiilor
 4. Clădire Spaţii comerciale de profil + Săli de conferinţe;
 5. Clădire Atelier Reparaţii Ambarcaţiuni;
 6. Amenajări exterioare
 • · Alimentare cu apă şi canalizare (racord bazin vidajabil);
 • · Instalaţii electrice;
 • · Amenajare platformă betonată pe toată lungimea acvatoriului
 • · Amenajare platformă parcări
 • · Amenajare circulaţii carosabile
 • · Amenajare alei pietonale

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.