V. Iliuţă: Modernizarea drumului judeţean DJ 402 va fi realizată mai devreme cu un an

 V. Iliuţă: Modernizarea drumului judeţean DJ 402 va fi realizată mai devreme cu un an

Modernizarea drumului judeţean DJ 402 va fi realizată mai devreme cu un an, a anunţat joi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. „Să ştiţi că modernizarea DJ 402, poate unul dintre cele mai reuşite proiecte ale judeţului Călăraşi, se realizează înainte de termen. Dacă termenul de execuţie este de 3 ani, el va fi gata cu un an de zile mai devreme. E vorba de drumul care leagă localităţile Curcani – Luica – Nana – Fundulea – Tămădău – Gostilele – limita cu judeţul Ialomiţa.”, a spus Iliuţă care a mai adăugat cele 28 de staţii de autubuz, prevăzute în proiect, vor fi inteligente, dotate cu panouri fotovoltaice şi cu un sistem de informare al cetăţenilor. „Am optat pentru staţii de autobuz inteligente, dotate cu panouri fotovoltaice, unde cetăţenii vor putea fi şi informaţi. Pentru orice staţie am transmis constructorului să se facă un proces verbal de predare către primarul localităţii unde sunt amplasate ca să le introducă în obiectivul de pază.”, a mai adăugat şeful CJ Călăraşi.

Drumul judeţean DJ 402, în lungime de 62 de kilometri, traversează localităţile: Curcani, Luica, Nana, Solacolu (Săruleşti), Fundulea, Tămădău şi Măriuţa (Belciugatele).

Lucrările sunt finanțate prin Programul Operațional Regional și au o valoare de 93 milioane lei fără TVA.

Contractul de finanţare a lucrărilor privind modernizarea drumurilor judeţene DJ 402 şi DJ 302 în cadrul proiectului “Modernizarea şi Reabilitarea drumurilor judeţene DJ 402 tronson DN 4 – Curcani – Măriuţa - limită judeţ Ialomiţa, km 0+000 – km 53+700 şi DJ 302 tronson DN3 – Belciugatele – Măriuţa - limită judeţ Ialomiţa, km. 0+000 - km 15+365”, finanţat în cadrul Axei prioritare 6 „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, Prioritatea de investiţii 6.1. „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor intermodale” a fost semnat la începutul lunii iunie 2019. Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu primăriile localităţilor Curcani, Luica, Nana, Săruleşti, Sohatu, Tămădău Mare, Belciugatele şi Fundulea.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.