V. Iliuță: Îmi doresc ca nu doar interiorul spitalului să beneficieze de lucrări de modernizare, ci și exteriorul, văduvit atâția ani de-a rândul de viziune și implicare

V. Iliuță: Îmi doresc ca nu doar interiorul spitalului să beneficieze de lucrări de modernizare, ci și exteriorul, văduvit atâția ani de-a rândul de viziune și implicare

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță susține prin intermediul unui mesaj postat astăzi pe pagina personală de Facebook că Spitalul Județean de Urgență are nevoie de lucrări de modernizare nu doar la interior ci și la exterior. Afirmațiile sale survin în contextul semnării contractului de finanțare a proiectului privind anveloparea termică a SJU, obiectivul fiind creșterea eficienței energetice pentru corpurile A, B, C și D ale clădirii medicale.

“Ați aflat deja că am semnat astăzi, alături de domnul Liviu Mușat, directorul ADR SUD MUNTENIA, contractul de finanțare a proiectului de anvelopare termică a Spitalului JudețeanCălărași.

Un proiect muncit și care are ca finalitate creșterea eficienței energetice pentru corpurile A, B, C și D ale clădirii medicale. Îmi doresc ca nu doar interiorul spitalului să beneficieze de lucrări de modernizare, ci și exteriorul, văduvit atâția ani de-a rândul de viziune și implicare. Banii europeni vin către Călărași cu echipe de proiect pregătite și hotărâte de a pune lucrurile pe drumul către normalitate. Felicitări tuturor!”, a scris Iliuță pe pagina de Facebook.

Principalele tipuri de lucrări ce vor fi realizate în cadrul proiectului “Creșterea eficienței energetice la Corpurile A,B,C și D la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Pompei Samarian” Călărași”, sunt: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirilor, utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie electrică pentru unitatea medicală obiect al proiectului prin implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice, precum și montarea de parasolare pe fațadele însorite ale clădirilor.

Bugetul proiectului are o valoare totală de 11.732.514,60 lei, din care aproape 10 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), mai mult de 1,5 milioane de lei sunt fonduri de la bugetul de stat, contribuția proprie a beneficiarului este de peste 230 de mii de lei, iar cheltuielile neegibile reprezintă peste 160 de mii de lei.

Proiectul va trebui finalizat până în decembrie 2023.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.