V. Iliuţă: Asta a fost cea mai mare provocare!

V. Iliuţă: Asta a fost cea mai mare provocare!

Biblioteca Judeţeană şi modernizarea „drumurilor judeţene” au fost două provocări majore pentru preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, concretizate în acest prim mandat. Au fost până la urmă spus, două „pariuri” câştigate.

Dincolo de orgoliile politice, Iliuţă&Co au reuşit să identifice „soluţia” salvatoare privind finalizarea Bibliotecii Judeţene Alexandru Odobescu, „un coşmar” pentru fostul preşedinte, Răducu Filipescu. „Asta a fost cea mai mare provocare pe care am avut-o! Nimeni nu se pricepea să rezolve problema. Le-am spus un singur lucru: Ce rezolvăm dacă avem un dosar penal şi nişte infractori? Până la urmă aveam un „monstru” nefinalizat, pe care trebuia să-l păzim în continuare. Şi atunci, ne-am uitat pe proiectul iniţial să vedem unde s-a greşit. Trebuia să păstrăm numărul de metri pătraţi de construcţie şi să avem 5 etaje. Am înfiinţat şi al 5-lea etaj, am lăsat numărul de metri pătraţi şi am respectat astfel condiţiile din proiectul iniţial, finalizând construcţia obiectivului. Toate lucrurile astea nu se văd pentru că lumea politică nu „funcţionează” pe reuşite ci pe „poziţii” ocupate. La Călăraşi, oamenii de genul ăsta nu sunt interesaţi decât să primească funcţiile politice şi să facă rău altora ca să le meargă lor bine. Să nu se mai pună nimeni cu ei. Uitaţi-vă că am avut curaj, m-am pus cu ei şi am rezolvat chestiunea destul de spinoasă legată de Biblioteca Judeţeană.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Vasile Iliuţă.

Rentabilizarea SC Drumuri şi Poduri SA, companie aflată în subordinea Consiliului Judeţean a însemnat o veritabilă preocupare pentru Iliuţă. Aşa se face că în urma infuziilor financiare de la bugetul propriu al Judeţului, societatea şi-a trecut în cont 35 de kilometri de drumuri judeţene asfaltate şi modernizate iar în cel mai scurt timp va deschide la Mânăstirea o a doua staţie de asfalt, investiţie estimată la câteva milioane bune de lei. „Am rezolvat şi sunt mândru şi de asta, şi problema „drumurilor judeţene”. De asemenea, o mare problemă! Investeam în drumuri judeţene dar nu se întâmpla nimic. Iată că acum se întâmplă minuni. Realizăm peste 35 de km de drumuri judeţene pe an cu resurse proprii, repartizate din bugetul Consiliului Judeţean. I-am tehnologizat, am achiziţionat utilaje performante ca să putem înfiinţa şi a doua staţie de asfalt de la Mânăstirea. Am creat premisele necesare să demonstrăm că se poate face administraţie în judeţul Călăraşi. Am pornit de la ce am avut, am dezvoltat şi ne gândim de fiecare dată ce trebuie să facem astfel încât să fim alături de primarii judeţului nostru dar şi în sprijinul subordonatelor Consiliului Judeţean” a conchis preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.