V. Iliuţă: 270 de școlari din Dragoș Vodă au început, fizic, școala în 11 module provizorii achiziționate de Consiliul Județean

V. Iliuţă: 270 de școlari din Dragoș Vodă au început, fizic, școala în 11 module provizorii achiziționate de Consiliul Județean

Preşedintele Vasile Iliuţă a anunţat astăzi pe pagina personală de Facebook că nu mai puţin de 270 de elevi învaţă începând de astăzi în 11 module provizorii achiziţionate de Consiliul Judeţean, şcoala din localitate aflându-se într-un amplu proces de reabilitare pe fonduri europene, atrase prin Programul Regional Operaţional 2014-2020.

„270 de școlari din Dragoș Vodă au început azi, fizic, școala în 11 module provizorii achiziționate de Consiliul Județean Călărași. O situație specială, școala localității aflându-se în reabilitare cu fonduri atrase prin Programul Operațional Regional, ADR Sud Muntenia.

Astăzi am inaugurat campusul școlar unde implicarea comunității și a domnului primar Radu Ionel Aurel au fost decisive. Termenul de finalizare a investiției, (grădiniță, școală și sală de sport) este anul 2023, valoarea fiind de 2 milioane de euro.”, se arată în mesajul postat de şeful CJ Călăraşi pe FB.

La eveniment au mai participat, pe lângă primarul comunei, Ion Aurel Radu, deputatul PSD, Constantin Bîrcă dar şi prefectul judeţului, Valentin Barbu. Prezenţa sa stârneşte semne de întrebare, prefectura neputând pune la bătaie nici măcar un leu pentru finanţarea investiţiei.

dragos2

Contract semnat în decembrie 2019

Pe 2 decembrie 2019, Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR, și Radu-Aurel Ion, primarul comunei Dragoș Vodă, au semnat la sediul din Călărași al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia contractul de finanțare aferent aplicației „Reabilitare, modernizare, extindere (prin desființare corpuri C1, C4), dotare Școala Gimnazială Nr. 1 Dragoș Vodă, comuna Dragoș Vodă, județul Călărași”., se arată într-un comunicat de presă al ADR Muntenia, postat pe site-ul instituţiei.

Proiectul, finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost depus în cadrul Axei prioritare 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 - „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului obligatoriu, Operațiunea B.

Pentru a asigura o educație atractivă și de calitate, în vederea reducerii abandonului școlar în rândul elevilor din comună, administrația locală, în calitate de beneficiar, va realiza lucrări de reabilitare, modernizare și dotare a 15 săli de clasă din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dragoș Vodă, precum și de extindere a sălii de sport, intervenție necesară pentru buna desfășurare a orelor de educație fizică. Astfel, după finalizarea lucrărilor ce vor îmbunătăți infrastructura educațională, persoanele implicate în procesul educativ, elevi și cadre didactice, vor beneficia de o infrastructură optimizată ce va asigura premisele unei educații de calitate.

Cererea de finanțare are o valoare totală de 10.368.536,94 lei, din care peste 8,6 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproximativ 1,3 milioane de lei este contribuția de la bugetul de stat, în timp ce beneficiarul asigură o cofinanțare de peste 200 de mii de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 69 de luni, începând cu septembrie 2016.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.