Strada Varianta Nord rămâne în administrarea Consiliului Local al Municipiului Călăraşi

Strada Varianta Nord cunoscută şi sub denumirea de Varianta ocolitoare a Municipiului Călăraşi rămâne, deocamdată în administrarea Consiliului Local al Municipiului Călăraşi. Şi asta pentru că Hotărârea privind solicitarea de transmitere a unui sector de drum național, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași, în administrarea Consiliului Județean Călărași a „picat” neîntrunind numărul necesar din voturi (2/3 din numărul de voturi). Consilierii judeţeni PSD au refuzat să voteze pentru „trecerea” Hotărârii, în ciuda argumentelor aduse de directorul adj. al Direcţiei de Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe, Eduard Grama, susţinând că investiţiile pentru reabilitarea şi modernizarea distanţei de 4 km pot fi iniţiate în continuare de Primăria Călăraşi aşa cum a procedat şi pentru distanţa de 2,5 km.

 

„Problemele întâmpinate de municipalitate din lipsa fondurilor necesare reabilitării acestui sector de drum, foarte important pentru județul Călărași în ansamblul său, deoarece creează legătura între DN 3 Călărași – București, DN 21 Călărași – Slobozia și DN 3B Călărași – Fetești, facilitând tranzitul între Bulgaria și Moldova, dar și Ucraina pot fi soluționate, conform legislației în vigoare, prin preluarea în administrare,de către Consiliul Județean Călărași, a acestui tronson de drum din administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași, astfel încât Consiliul Județean Călărași să poată investi în reabilitarea acestui drum.” se arată în conţinutul Expunerii de Motive.

 

N-ar fi exclus ca în plenul şedinţei ordinare din octombrie, Proiectul de hotărâre să fie repus pe ordinea de zi şi să fie votat şi de consilierii PSD.