Soluţii propuse de CJ pentru atragerea de fonduri de către Spitalul Judeţean

Subfinanţarea Spitalului Judeţean este cronică, spunea deunăzi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Valentin Barbu care mai preciza că în acest moment spitalul are datorii de 1 milion de lei acumulate în ultimele două luni.

Noua conducere a Consiliului Judeţean a avansat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă şi două soluţii pentru atragerea de fonduri de către unitatea spitalicească condusă de tandemul Camelia Ghiveciu - Laurenţiu Beluşică. “Am discutat cu domnul Beluşică şi am decis să facem în cadrul Spitalului de Urgenţă un ONG prin care să atragem aici, de ce să nu spunem, mediul economic călărăşean şi împreună să creăm această zonă de prestări servicii unde cine vrea şi îşi permite să poate să plătească. Dar ca să ajungem la zona asta, ultima după părerea mea, mai avem multe de rezolvat. Priorităţile sunt medicii, aparatura şi după aceea această zonă de prestări servicii pentru populaţia cu anumite venituri să poată să vină într-o rezervă cu un singur pat, să fie respectat şi să aibă toate condiţiile. Există toate aceste priorităţi pe care domnul doctor Beluşică le-a şi gândit şi le-a şi pus într-un proiect cum să putem să reuşim să respectăm anumite clase sociale ale Călăraşiului care să vină să plătească o prestare de serviciu suplimentar.” A spus preşedintele Iliuţă care a continuat “Peste 2 ani o să avem un RMN, pe proiect care ar putea să fie o sursă de venit, dar eu îmi doresc la imagistică să avem tot ce înseamnă aparatură”.

Vicepreşedintele Valentin Barbu l-a completat pe Iliuţă adăugând “O altă sursă de venit va fi şi laboratorul care va avea acreditarea, sperăm noi, în septembrie. Atunci va veni echipa de acreditare mai devreme, în septembrie. Oricum indiferent câţi bani ar da şi a dat CJ, nu poţi să dai la infinit.“