Şapte personalităţi locale au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Călăraşi

Şapte personalităţi locale au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Călăraşi

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean a figurat şi Hotărârea pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Călăraşi care a vizat şapte personalităţi locale care prin „activitatea lor au contribuit la crearea pe plan local, naţional sau internaţional a unei imagini deosebite a Judeţului Călăraşi, având ca rezultate imediate realizarea unor puternice legături economico – socio – profesionale, afective sau de orice altă lăudabilă natură, în beneficiul cetăţenilor.”

lascar

Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Călăraşi”, cea mai înaltă distincţie ce poate fi conferită de Consiliul Judeţean Călăraşi, a fost astăzi conferit, în urma votului exprimat de aleşii judeţeni, domnilor: av. Doru Ioan Tărăcilă, arh. Adrian Lascăr, prof. Dumitru Ghiţă, dr. Florin Grama, ing. Niculae Chirea, ec. Nicolae Dragu şi ing. Ion Gheorghe cărora le-au fost înmânate şi medalia, diploma şi legitimaţia având inscripţionată sintagma „Cetăţean de Onoare al Judeţului Călăraşi”.

ghita

grama

chirea

dragu

iongheorghe

Consiliul Judeţean a instituit acordarea acestei distincţii în 2017 când a fost aprobat Regulamentul pentru acordarea titlului prin Hotărârea CJC nr. 252 din 21 decembrie.

Un an mai târziu, a fost conferit, în premieră, titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Călăraşi următoarelor personalităţi: prof. dr. Mugurel Mihail Arbagic, fost președinte al CJ Călărași; prof. dr. Constantin Tudor, fost prefect, deputat și inspector general școlar; prof. Ilie Ştefan Rădulescu, scriitor; Nicolae Ţiripan, istoric și scriitor; Constantin Anghel, fost primar al comunei Independența.

În 2019, alţi cinci călărăşeni de marcă au primit titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Călăraşi pentru activitatea remarcabilă pe care au desfăşurat-o: Col.(rtr) Dumitru Mardare; Gheorghe Dume (om de afaceri); dr. Lucica Aura Farkaş; Rodica Simionescu (jurnalist); prof. Victor Cutuş-Mureşan.

În 2020 şi 2021, din cauza pandemiei, nu s-au acordat astfel de distincţii.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.