Samoilă: Prefectul judeţului nu a reuşit să elimine obstacolele şi orgoliile personale

Samoilă: Prefectul judeţului nu a reuşit să elimine obstacolele şi orgoliile personale

În cele 8 luni de mandat în fruntea Prefecturii judeţului Călăraşi, Valentin Barbu n-a ratat nicio ocazie de a pune beţe Consiliului Judeţean, atacând cu vădită mănie proletară, în toată această perioadă în jur de 80% din hotărârile CJ adoptate şi deciziile emise de conducerea instituţiei pe care a slujit-o în perioada 2016-2020 în calitate de vicepreşedinte.

Eşecul electoral înregistrat în urmă cu un an nu i-au cicatrizat încă rănile, Barbu clasându-se pe 27 septembrie 2020 în urma lui Vasile Iliuţă deşi a avut la dispoziţie un adevărat arsenal de luptă.

De la înălţimea funcţiei sale de reprezentant al Guvernului în teritoriul prefectul Valentin Barbu riscă enorm depăşind cu bună ştiinţă nu doar atributele cuprinse în fişa postului ci şi legea în sine. Cel puţin asta susţine vicepreşedintele CJ, Ion Samoilă care a făcut vineri referire la două „atacuri” cu iz penal lansate de Barbu, cel fără de frică.

Primul se referă la opunerea sa cu privire la predarea amplasamentului sediului Prefecturii în vederea reabilitării, investiţie susţinută integral de Consiliul Judeţean, Barbu motivând că lucrările vor fi realizate, cel mai probabil, la Paştele cailor, de Ministerul Afacerilor Interne. Al doilea e mult mai grav şi înseamnă imixtiuni în treburile CJ şi abuz de putere care se vede şi de pe lună. Este incredibil cum un prefect îşi permite, pe de o parte, să nu comunice cu autorităţile judeţene pe chestiuni care vizează funcţionarea şi dezvoltarea comunităţii, iar pe de altă parte să intervine cu pixul personal tăind în mod abuziv aproape jumătate din suma solicitată de o instituţie cu care nu a vrut nici măcar să dialogheze prin intermediul adreselor! Cu de la sine putere, Valentin Barbu s-a erijat, în relaţia cu Guvernul prin Ministerul Dezvoltării, şi în preşedinte de CJ! Cel puţin asta reiese din afirmaţiile făcute vineri într-o conferinţă de presă de vicepreşedintele CJ Călăraşi, Ion Samoilă.

„Mi-aduc aminte că în urma cu ceva timp, în momentul în care la conducerea Prefecturii a fost numit dl Valentin Barbu am avut atunci o declaraţie prin care-l felicitam pentru numire în speranţa că o să avem o colaborare instituţională mai bună decât cea dinainte să fie numit, având în vedere faptul că a făcut parte din CJ şi chiar din conducerea Consiliului Judeţeam. Din păcate, o spun acum m-am înşelat. Prefectul judeţului Călăraşi nu a reuşit să elimine obstacolele şi orgoliile personale pentru că permanent ne trezim cu hotărârile CJ şi deciziile pe care le luăm atacate.

Şi toată chestiunea, poate că n-aş fi spus-o în această conferinţă de presă, a culminat cu o chestiune care e destul de gravă. Eu cred că e un abuz.

După cum ştiţi în campanie ne-am asumat faptul că vom reabilita sediul Prefecturii, clădire emblematică pentru judeţul şi municipiul nostru prin intermediul unui proiect pe care l-am şi demarat. Suntem acum în situaţia în care să dăm ordinul de începere, numai că prefectul a împiedicat şi împiedică intrarea constructorului ca să-i predăm amplasamentul. Din motive pe care doar dumnealui le ştie!

Pe surse, am aflat că ar intenţiona prin MAI să reabiliteze această clădire. Mă îndoiesc pentru că această clădire e nereabilitată de 30 de ani iar MAI nu cred că are nici disponibilitatea şi nici bugetul să rezolve această problemă. E o chestiune care trenează iar noi nu putem să punem obiectivul la dispoziţia constructorului.”, a spus vineri vicepreşedintele CJ Călăraşi, Ion Samoilă care a continuat „A doua chestiune este din punctul meu de vedere foarte, foarte gravă. Prin canalele noastre, prin UNCJR am aflat că s-a făcut o adresă către prefecturi prin care să solicite UAT-urilor şi Consiliului Judeţean dacă au nevoie de bani de la Fondul de rezervă bugetar.

Prefectura nu ne-a făcut această adresă, noi intrând în posesia ei, am făcut fundamentarea până la sfâşitul anului cu sumele necesare pentru DGASPC şi pentru nevoile CJ şi am înaintat adresa cu sumele respectivă Prefecturii şi spre ştiinţă Ministerului Dezvoltării. Am aşteptat până la data limită când trebuia să răspundă acestei adrese. Nu am primit înştiinţare de la prefectură. Am trimis cu număr de înregistrare la Prefectură. Şi ce să vedeţi? Ieri ne-au sunat de la Ministerul Dezvoltării să ne spună că în proiectul de hotărâre care a fost înaintat de către Prefectura Călăraşi Ministerulului Dezvoltării nu coincide cu sumele solicitate de noi. Sunt alte sume! Noi am cerut 21 de milioane de lei iar în hotărârea Prefecturii suma e mai mică cu 50%. Nu ştiu în ce bază, probabil din pix au decis această sumă. Au considerat că e bine la jumătate.

Ăsta e modul de lucru şi aşa înţelege prefectura, în speţă dl prefect, pentru că din ce am înţeles adresa e semnată doar de dl prefect, să ajute judeţul Călăraşi când e vorba de bani de la Guvern.

Consider că e o gravă abatere. În afară de faptul că nu ne-a solocitat vreo fundamentare, a găsit de cuviinţă ca sumele solicitate să fie reduse la jumătate. Din ce motive? O să discutăm luni pentru a că fost în concediu!”

 

„Asta e realitatea cu care ne confruntăm. Nu înţeleg de ce se comportă aşa şi nu poate să lase orgoliile deoparte. Aici nu e o chestiune între persoana Valentin Barbu şi preşedintele CJ Călăraşi. E vorba despre bani de care au nevoie cetăţenii judeţului Călăraşi. În cazul celor instituţionalizaţi nevoile sunt mult mai mari.”

Ion Samoilă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.