Samoilă: Ne atingem promisiunile făcute în campania electorală

Samoilă: Ne atingem promisiunile făcute în campania electorală

Consiliul Județean Călărași derulează în acest moment o serie de investiții finanțate atât din fonduri locale, guvernamentale și europene. Vicepreședintele Ion Samoilă a trecut joi în revistă stadiul acestor lucrări, subliniind că acestea sunt în graphic în ciuda dificultăților întâmpinate cu precădere de constructori din pricina majorării prețurilor la materialele de construcții.

“Investițiile aflate în derulare la Consiliul Județean se află în următoarele stadii de execuție:

Portul Turistic. Am văzut că mai sunt niște postări dar vreau să vă informez că se lucrează nla Portul Turistic. Avem un progress de 36%. Am înaintat ultimele situații întocmite de constructor la minister pentru a fi acizate și decontate. Deci sunt în graphic (…). Se lucrează și eu zic că o se ne ținem de calendar.

Palatul Administrativ sau Prefectura așa cum o avem noi denumită. Are o realizare de 22%. Am reușit până în acest moment să susținem finanțarea din bugetul Consiliului Județean. După ce am trecut de Comisia Tehnico-Economică, suntem acum la minister în dezbatere publică și într-o săptămână, două se finalizează și așteptăm Hotărârea de Guvern pentru preluarea finanțării acestei investiții atât de importante. E o chestiune pe care trebuie s-o finalizăm indifferent de unde o să găsim finanțare. E o clădire emblemtatică pentru municipiul și județul Căălărași.

Podul peste Argeș. A fost o perioadă când nu s-a lucrat și din motive obiective, adică timpul nu le-a permis. În primăvară au fost creșteri ale nivelului apei și n-au putut lucre dar acum deja avem pentru vineri o notificare să participăm la o recepție parțială (…). Dacă se finalizează și această operațiune, urmează piteruirea și asfaltarea. Cred că în maxim 2 luni această investiție va fi finalizată.

Spitalul Județean, Corpurile A, B, C și D. Sunt pe POIM. A fost predat Proiectul Tehnic urmând ca de la 1 septembrie să înceapă lucrările. Avem fondurile alocate pentru această lucrare. Sper ca până la sfârșitul anului să realizăm ce ne-am propus, adică avem o valoare de 2,7 milioane, realizabilă anul acesta.”, a declarat Samoilă care a continuat “Avem o serie de drumuri județene în diferite stadii. Drumul Județean 402, tronsonul cuprins între Curcani și Măriuța. Acum așteptăm implementarea unor spații inteligente, smart. În rest, drumul e finalizat. Cred că până la sfârșitul lunii octombrie suntem în situația în care să recepționăm acest drum.

DJ 211 de la DN21 la Coslogeni e finalizat. Avem procesele verbale ale proiectantului, ale dirigintelui, deja trebuie să convocăm recepția pe acest drum. E finalizat și trebuie să-l preluăm.

DJ 411 e realizat în proporție de 97%. Ar mai fi parapeții, semnele și câteva aranjamente pe acostament într-o zonă unde nu s-au finalizat șanțurile. Cred că în maxim două luni finalizăm și DJ 411.

La DJ 403 au fost niște probleme, am avut discuții și cu antreprenorul și am căzut de acord până la urmă să facem un act adițional ca să mai aducem un constructor pentru a grăbi lucrările. Eu zic că-i un drum destul de important care leagă partea aceea de Oltenița de Călărași, e circulat și avem promisiunea că până la sfârșitul anului să se finalizeze porțiunea Luica-Șoldanu. E o promisiune destul de importantă, zic că așa după cum ne-am înțeles lucrurile vor merge spre mai bine de-acum încolo. Blocul ANL este finalizat și așteptăm recepția.

Avem o serie de proiecte în implementare. Săptămâna trecută am fost la Ministerul Dezvoltării și am semnat contractul pentru Documentație DALI, expertiză tehnică și audit energetic pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Călărași. Are o valoare de 5,2 milioane lei. Am semnat contractul, suntem în procedura de licitație.

Tot pe PNRR, cu siguranță până la sfârșitul lunii așteptăm OK-ul pentru a semna contractele pentru Expertiză tehnică și audit energetic pentru reabilitarea Școlii 4 Țopescu. Avem depusă documentația pentru intervenție la Corpurile F, G, H din Spital. E vorba de “valul renovării”, avem consolidare seismică și renocare energetică. Aici e vorba de vreo 10 milioane de euro.

La Muzeul Dunării de Jos, tot pe “valul renovării” Consolidare și renocare energetică, proiect în sumă de 1,6 miloane.

Pe POIM, am fost înștiințați că săptămâna viitoare o să fim invitați la semnarea constractului pentru Modernizare, extindere a infrastructurii la Spitalul Județean, valoare 10,7 milioane.

Sunt niște lucrări pe care le avem în derulare. Cred că suntem în situația în care să ne batem în continuare pentru dezvoltarea județului. Ne atingem promisiunile făcute în campania electorală și sperăm să depunem, când se vor deschide și axele de finanțare și alte proiecte pentru dezvoltarea județului.

Pe PNI Anghel Saligny, avem aprobate și urmează să semnăm contractarea pentru două drumuri județene. E vorba de DJ 211 Ștefan Vodă-Cuza Vodă, cu o valoare de 35,3 milioane și DJ 311 Arțari – Nicolae Bălcescu, proiect cu o valoare de 14,67 milioane lei. Sunt lucrări mature, le-am scos la licitație cu clauză suspensivă, urmând să dăm Ordinul de începere a lucrărilor după semnarea contractelor”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.