Samoilă, despre creşterea alarmantă a facturilor la energie: Sunt nişte bani care intră în buzunarele unora

Samoilă, despre creşterea alarmantă a facturilor la energie: Sunt nişte bani care intră în buzunarele unora

Vicepreşedintele Ion Samoilă a declarat vineri într-o conferinţă de presă la care a fost prezent că pentru acest an în raport cu cel anterior preţul energie electrice consumate de Consiliul Judeţean şi subordonatele e mai mare cu peste 300%. O creştre nejustificată care ar trebui stopată, susţine Samoilă.

„În perioada asta, trebuie să încheiem contracte cu furnizorii de energie electrică, chestiunea asta realizându-se prin Bursa de Mărfuri. Ne sunt prezentate de către brokeri oferte iar dacă anul trecut, noi, Consiliul Judeţean şi subordonatele suntem un consumator important de energie electrică, în jur de 4800 megawatti am încheiat contract cu 220 lei megawatt-ul. Acum oferta minimă este de 703 lei pentru un mega watt! Şi am înţeles că nu se opreşte aici!

Deci e foarte, foarte important pentru că e vorba de o creştere de 300%! Va fi din ce în ce mai greu de plătit curentul ca utilitate. Trebuie să se întâmple ceva cu aceste creşteri de preţuri. Că e vorba de plafonare, de impozitare..., altfel nu se poate. Acceptăm o creştere aşa de mare care nu ştiu cât e de justificată din punct de vedere al costurilor. Sunt nişte bani care intră în buzunarele unora. Această acţiune trebuie stopată cât mai repede. Vine iarnă şi urmează şi facturile de la gaze.”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.