S. Grindeanu: S-au făcut paşi importanţi în asocierea Consiliilor Judeţene Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi pentru drumul Transregio de la Galaţi până la Călăraşi

S. Grindeanu: S-au făcut paşi importanţi în asocierea Consiliilor Judeţene Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi pentru drumul Transregio de la Galaţi până la Călăraşi

Prezent marţi la Călăraşi unde s-a întâlnit cu autorităţile locale şi judeţene, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a a anunţat că s-au iniţiat primii paşi în realizarea unui drum Transregio de la Galaţi până la Călăraşi prin constituirea unei Asociaţii de Dezvoltare Interjudeţene din care fac parte Consiliile Judeţene Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. Prin intermediul unor astfel de asociaţii, MT încearcă să descentralizeze o parte din activitatea CNAIR.

”S-au făcut paşi importanţi în asocierea Consiliilor Judeţene Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi pentru drumul Transregio de la Galaţi, Brăila până la Călăraşi. Această asociere face parte din ceea ce am anunţat că doresc să fac. Şi aici s-au făcut paşi importanţi şi se vor mai face în perioada următoare şi anume faptul că lucrări de acest tip plus pentru variantele ocolitoare, vreau ca Ministerul Transporturilor, respectiv CNAIR să le descentralizeze, să le dea către autorităţile locale. Explicaţia este simplă, am spus-o, o mai spun o dată. În acest moment, CNAIR are în gestiune foarte multe proiecte şi din păcate este sufocat de ele şi atunci acest proces de descentralizare este unul pe care-l voi urmări. Şi aici pe asocierile de care aminteam s-au făcut paşi importanţi astfel încât să treacă în gestiunea autorităţilor locale.”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Sorin Grindeanu care a continuat subliniind că şi varianta ocolitoare a municipiului Călăraşi va fi preluată de municipalitate pentru impulsonarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare în detrimentul CNAIR.

„Tot aşa se va întâmpla pe varianta ocolitoare la Călăraşi. Aici lucrurile sunt mai simple. La fel, vor merge lucrările către municipiu astfel încât să fie urmărite mai bine (...). Experienţa de până acum ne-a arătat că e necesar acest pas, important de altfel şi că poate fi o soluţie pentru implementarea mai rapidă a unor proiecte de care aminteam.”, a conchis ministrul Transporturilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.