În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Călărași din 27 martie a fost adoptată Hotărârea privind desemnarea reprezentanților Județului Călărași, prin Consiliul Județean Călărași, în vederea participării la activitățile Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale Europei.
Consilierii județeni au stabilit ca acești reprezentanți să fie:
1. Vasile Iliuţă, președintele Consiliului Județean Călărași - reprezentant pentru lucrările Conferinței Regiunilor Periferice Maritime;
2. Cristian Bogdan Mihai, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași - reprezentant în Comisia Regională Balcani și Marea Neagră a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime;
3. Laurențiu Dan Ionescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași - locțiitor al reprezentantului Consiliului Județean Călărași pentru lucrările Conferinței Regiunilor Periferice Maritime.
Aderarea Consiliului Judeţean Călăraşi la Conferinţa Regiunilor Periferice Maritime ale Europei (CRPM), acesta dobândind ulterior calitatea de membru cu drepturi depline în cadrul acestui forum organizatoric reprezentativ al regiunilor Europei s-a realizat în urma adoptării HCJ 16 / 16 martie 2001.
Conferința Regiunilor Maritime Periferice reunește peste 150 de regiuni din 24 de state din Uniunea Europeană și nu numai. Reprezentând aproximativ 200 de milioane de oameni, CRPM militează în favoarea unei dezvoltări mai echilibrate a teritoriului european. Funcționează atât ca think tank, cât și ca lobby pentru regiuni.
Prin rețeaua sa extinsă de contacte în cadrul instituțiilor UE și guvernelor naționale, CRPM și-a orientat, de la înființarea sa în 1973, acțiunile sale spre asigurarea luării în considerare a nevoilor și intereselor Regiunilor sale membre în politicile cu impact teritorial ridicat. Se concentrează în principal pe coeziunea socială, economică și teritorială, pe politici maritime și pe creșterea albastră și pe accesibilitate. Guvernanța europeană, energia și schimbările climatice, vecinătatea și dezvoltarea reprezintă, de asemenea, domenii importante de activitate pentru asociație.
La nivel operaţional, C.R.P.M. stă la dispoziţia regiunilor în vederea susţinerii lor în implementarea proiectelor, în design-ul, managementul sau coordonarea etapelor, în căutarea unui partener sau în stabilirea şi urmărirea relaţiilor cu Comisia Europeană (în cazul programelor finanţate de UE).