Prigoana a început!

Prigoana a început!

Domnul Valentin Barbu a prins gustul puterii. Sau poate că ordinele primite de la superiorii săi din partid trebuie respectate cu sfinţenie. În orice caz, deşi doar îi ţine locul lui Vasile Iliuţă, domnul Barbu se comportă exact ca un preşedinte de Consiliul Judeţean. Ales, validat, asumat! După ce a dispus suspendarea din funcţie a consilierilor lui Iliuţă (mă întreb de ce nu i-a dat afară de tot?!), domnul Barbu a decis vineri, înainte de weekend, să-l retragă din funcţia de preşedinte al AGA a SC Ecoaqua SA pe Eduard Grama. Cel care încă din februarie 2018 fusese votat de consilierii judeţeni, potrivit unei HCJ, ca reprezentant al judeţului Călăraşi la Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Ecoaqua SA. Ba mai mult există şi o Dispoziţie a preşedintelui Vasile Iliuţă (în momentul de faţă aflat în concediu medical şi nu exclus din CJ), din martie 2020, privind desemnarea lui Eduard Grama ca reprezentant al Judeţului Călăraşi în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Ecoaqua SA. Chiar aşa, de ce l-aţi dat afară? A călcat pe bec? Doar pentru că e omul lui Iliuţă? Atât?

Domnul Barbu invocă în adoptarea Dispoziţiei prevederile art. 175 din Codul Administrativ. „Județul este reprezentat de drept în adunările generale ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară și în adunările generale ale operatorilor regionali și locali de servicii comunitare de utilități publice de către președintele consiliului județean. Președintele consiliului județean poate delega calitatea sa de reprezentant de drept în adunările generale unuia dintre vicepreședinții consiliului județean, secretarului general al județului, administratorului public, precum și oricăror alte persoane din cadrul aparatului de specialitate propriu sau din cadrul unei instituții publice de interes județean.” Diferenţa uriaşă, domnule Barbu, este că dvs. nu sunteţi preşedinte al CJ Călăraşi. Aţi semnat Dispoziţia „pentru preşedinte”, ceea ce înseamnă că doar îi ţineţi locul temporar. Lucru pe care-l ştiţi foarte bine!

Sigur că vă doriţi să vă asumaţi cât mai repede toate prerogativele de preşedinte al Consiliului Judeţean dar până atunci mai e. Chiar şi până pe 27 septembrie, generic vorbind. Mai concret până la depunerea jurământului de către cel ales de popor. Până atunci, mai trebuie să treceţi şi de votul majorităţii consilierilor locali. Ori pentru asta, ca să convocaţi o şedinţă extraordinară, aveţi nevoie de o treime din numărul aleşilor judeţeni. Pe care nu-i mai aveţi.

Observ că în câteva zile aţi pus în funcţiune aspiratorul cu care vreţi să eliminaţi oamenii lui Iliuţă din CJ. Şi atunci de ce şefii dvs. erau atât de înverşunaţi prin 2018, 2019 şi chiar 2020 că Iliuţă se debarasează din CJ de oamenii lui Filipescu? E simplu, fiecare lider are nevoie de o echipă proprie cu care să-şi dezvolte activitatea pentru care a fost învestit.

Dacă v-aţi propus să puneţi umărul la construirea României Normale, acea himeră iohannistă, ar fi fost foarte bine dacă aţi fi început împreună cu colegii din PNL să faceţi mai întâi Călăraşiul Normal. Adică respectând LEGEA!

PS Cu detaşarea ce-aţi făcut? Cum? Nu se poate?