Ministrul, Bogdan Trif, va fi marţi la Călăraşi pentru a semna contractul de finanţare al portului turistic

Ministrul, Bogdan Trif, va fi marţi la Călăraşi pentru a semna contractul de finanţare al portului turistic

Marţi, 13 august, va fi prezent la Călăraşi, ministrului Turismului, Bogdan Trif pentru a semna, începând cu ora 13.00, la sediul Prefecturii, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, contractul de finanţare al proiectului “Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea – Călăraşi (port touristic de agreement).

În valoare de 86.522.510,65 lei, TVA inclus, (din care 51.706.060 lei reprezintă contribuţie guvernamentală, investiţia reprezintă reamenajarea brațului Borcea și revitalizarea turismului în zona noastră. Durata de realizare a investiţiei este estimată la 45 de luni.

 

Consilierii judeţeni PSD s-au opus!

În decembrie 2017, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean a figurat Proiectul de Hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţie “Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea - Călărași – port turistic de agrement”, Faza – Studiu de Fezabilitate, aprobat cu 17 voturi, consilierii judeţeni PSD opunându-se validării lui.

Potrivit iniţiatorilor, scopul implementării proiectului este acela de a dezvolta din punct de vedere turistic și administrativ zona. Prin realizarea acestei investiții se dorește creșterea gradului de atractivitate al zonei și generarea de noi locuri de muncă, precum și sporirea consumului pentru o gamă largă de bunuri și servicii achiziționate ulterior implementării proiectului.

Totodată se vor crea oportunități și pentru pasionații turismului sportiv.

Terenul pe care se propune implementarea proiectului este poziționat în partea de sud a municipiului Călărași, între Brațul Borcea și pădurea adiacentă DN3. Pentru a se asigura accesul la Brațul Borcea, Consiliul Județean Călărași a beneficiat de sprijinul Consiliului Local al municipiului Călărași, între cele două instituții incheindu-se un protocol de predare–primire a unui imobil teren în suprafață de 1.493 m.p. cu ieșire la Brațul Borcea.

Prin proiect se urmărește construcția următoarelor obiective:

- Realizare cheu semitaluzat;

- Construcție spațiu săli de conferințe, birou și spații comerciale;

- Atelier reparații bărci;

- Turn belvedere.