Ministrul Agriculturii din Republica Moldova, în vizită de lucru la Călărași

Ministrul Agriculturii din Republica Moldova, în vizită de lucru la Călărași

Ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vladmir Bolea s-a aflat joi la Călărași într-o vizită de lucru unde s-a întâlnit cu președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță. Din partea MADR au fost prezenți secretarii de stat, Sorin Moise și Iulian Bucur.

“Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a primit vizita unei delegații din Republica Moldova, condusă de vicepremierul, Vladmir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Delegația a fost însoțită de secretarii de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Sorin Moise și Iulian Bucur, directorul general ANIF - Cornel Popa, directorul ANIF Călărași - Pandelescu Laurențiu și președintele de la nivel național al OUAI-lor, Viorel Nica.

Principalele teme de discuție au vizat: infrastructura de irigații din România, identificarea de soluții pentru modernizarea infrastructurii de îmbunătățiri funciare, schimb de informații și intensificarea colaborării dintre România și Republica Moldova în domeniul irigațiilor și al combaterii deșertificării.

În cadrul discuțiilor, directorul general al ANIF a detaliat situația și modul de funcționare a sistemelor de irigații în România.

Membrii delegației au efectuat o vizită în teren și au discutat cu managerii sistemelor de irigare și cu membrii asociațiilor utilizatorilor de apă. Aceștia au declarat că irigarea este percepută de fermierii români drept o componentă de business, iar investițiile din partea statului sunt realizate doar la solicitarea potențialilor beneficiari care sunt gata să se implice cu propriile contribuții financiare.

S-a convenit organizarea unor vizite reciproce ale agricultorilor din ambele țări, pentru a realiza schimbul de experiență și bune practici.

La finalul vizitei președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a oferit membrilor delegației placheta județului Călărași.”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Călărași.

iliutavicepremierMoldova

iliutavicepremier2

iliutavicepremier3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.