La Ecoaqua, pierderile de apă generează prime de mii de euro / E. Grama: „Cârdăşia CA – Directorul general va ajunge pe masa Parchetului!”

La Ecoaqua, pierderile de apă generează prime de mii de euro / E. Grama: „Cârdăşia CA – Directorul general va ajunge pe masa Parchetului!”

Cezar Neagu este un manager norocos. Deşi performanţele sale manageriale obţinute în calitate de director general al operatorului regional de apă şi canalizare Ecoaqua SA scârţâie, Consiliul de Administraţie al societăţii i-a oferit spre finalul anului trecut un bonus financiar de toată frumuseţea. Mai exact pentru lunile noiembrie şi decembrie, Cezar Neagu a primit câte o primă de 28.313 lei, dublul salariului său de bază, cifrat la 14.069, rezultând astfel un câştig impresionant de peste 56 de mii de lei, adică peste 560 de milioane de lei vechi!

Dacă prin birouri atmosfera e de sărbătoare, în “teren” situaţia e dezastruoasă şi riscă să scape de sub control. Bunăoară, în anul 2018, în fiecare lună, SC Ecoaqua SA a înregistrat pierderi de apă, estimate la peste 50%, rezultând finalmente o medie de 56, 37%, procent care ar trebui să-i producă frisoane directorului general, câştigător al unui contract de management mai degrabă pe criterii politice decât profesionale. Potrivit datelor înregistrate anul trecut, volumul de apă intrată în reţea a fost de 7.093.883 mc iar volumul de apă nefacturată de 3.998.820,91 mc. Un simplu calcul matematic relevă o pierdere procentuală de 56,37%!

Asta, în condiţiile în care în 2017, când la conducerea societăţii s-a aflat tot Cezar Neagu, volumul de apă intrată în reţea a fost de 9.646.907 mc iar volumul de apă nefacturată, de 4.576.019 mc. Rezultă aşadar la nivelul lui 2017 o pierdere procentuală a apei de 47,44%. Cum de a fost posibil aşa ceva, mai ales că prin contractul de management, Cezar Neagu şi-a asumat reducerea anuală a acestor pierderi cu câte 8%.

Eduard Grama, preşedintele AGA a SC Ecoaqua SA, confirmă „asumarea” lui Neagu, susţinând că n-a fost niciodată consultat de Consiliul De Administraţie în legătură cu oportunitatea acordării acelor prime care au „isterizat” un oraş întreg. “În 2018, Cezar Neagu, prin contractul de management încheiat cu SC Ecoaqua SA şi-a asumat o reducere a pierderilor de apă cu 8% pe an. Şi ce constatăm? Că pierderile s-au majorat cu 9% iar aceste procente au fost, dacă vreţi, remunerate cu suma de 56 de mii de lei, reprezentând contravalorarea „performanţelor” managerului Ecoaqua. Deşi sunt preşedinte AGA, nu am fost consultat pe marginea acestui subiect şi nu înţeleg criteriile care au stat la baza acordării acestor sume necuvenite.” a declarat pentru www.arenamedia.ro Grama care a mai adăugat că în opinia sa între Consilul de Administraţie şi directorul general s-a conturat o „cârdăşie” care va trebui să ajungă şi în atenţia procurorilor. „Domnul primar Drăgulin, care la deciziile importante ale AGA îşi face simţită prezenţa în sala de şedinţe, neavând calitatea ci doar ca să pună presiune asupra membrilor Adunării Generale a Acţionarilor, are cunoştinţe despre aceste prime? Eu cred că are întrucât din 2012 încoace de când e primar, directorul general Ecoaqua şi-a propus şi aprobat în mod ilegal o sumă mult mai mare de ordinul miliardelor de lei vechi, beneficii pentru o muncă prost făcută. Din punctul meu de vedere, la mijloc e vorba de o cârdăşie a Consiliului de Administraţie cu directorul general şi cu directorul economic care ocupă în mod ilegal această funcţie şi care va ajunge şi pe masa Parchetului.

Cum vă explicaţi că în urma unui control al Curţii de conturi domnului Cezar Neagu i-a fost imputată suma de 15 mii de euro iar a doua zi şi-a propus şi aprobat această sumă cu care acoperă prejudiciul?!” a continuat Grama, dispus să facă publice “dovezile” care confirmă managementul precar şi păgubos al actualului director general, cel care se bazează totuşi pe nişte proptele politice puternice asigurate de “greii” fostului PNL. Sunt suficiente dovezi care să confirme prostul management prestat de Cezar Neagu iar oamenii trebuie să aibă acces la toate aceste dovezi. Voi semnala şi celelalte iregularităţi iar după o primă evaluare a indicatorilor din contract voi propune analizarea lor şi în cadrul AGA, indiferent de presiunile la care voi fi supus şi mă refer la factorul politic dar şi la cel mediatic, apropiat acestei „caracatiţe”.” a conchis Eduard Grama.

 

Aş fi recunoscător dacă în formularea plângerilor penale, aş primi sprijin din partea domnului primar Drăgulin care se pare că s-a specializat în această materie”

Eduard Grama

eco1

ecoaqua2

ecoaqua3