Iliuţă, mesaj pentru Drăgulin: Vă dau drumul. Eu am încercat, dumneavoastră nu m-aţi lăsat!

Iliuţă, mesaj pentru Drăgulin: Vă dau drumul. Eu am încercat, dumneavoastră nu m-aţi lăsat!

Modernizarea drumului uzinal, cale de acces în municipiul Călăraşi a devenit subiect, gratuit, de dispută între primarul municipiului, Dan Drăgulin şi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. Ultimul a demarat acţiunea de modernizare a drumului însă s-a izbit de opoziţia primarului, şeful său de partid care i-a făcut chiar şi o plângere penală la Parchet pentru demararea lucrărilor în lipsa autorizaţiei de construire ce trebuia eliberată de Primărie.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, Iliuţă a explicat că drumul uzinal ar fi putut intra în mod gratuit în proprietatea şi administrarea, fie a Consiliului Judeţean, fie a Primăriei Călăraşi, încă din 2015 în contul datoriilor pe care SC Siderca le avea faţă de cele două instituţii, însă atât Răducu Filipescu, preşedinte pe atunci al CJ cât şi Dan Drăgulin, şi atunci primar în funcţie au refuzat să semneze procesul verbal de compensare cu lichidatorul CC Insol SPRL. Între timp, legea s-a modificat obligând AVAS-ul să procedeze la vânzarea imobilelor avute în proprietate. „Sunt extraordinar de dezamăgit. Eu am crezut că cine vine într-o funcţie publică, are strict în vedere realizarea obiectivelor asumate. Uite că Dumnezeu ne-a ajutat. Domnul Drăgulin a devenit primar iar eu preşedinte de Consiliu Judeţean. Au fost multe promisiuni pe care le-am făcut şi pe care trebuie să le ducem la îndeplinire.

Acel drum de incintă a intrat în programul meu după ce în 2015 am făcut diligenţele pe lângă dl preşedinte Filipescu şi dl primar Drăgulin ca în contul datoriilor SC Siderca faţă de cele două instituţii să preia acel drum uzinal, semnând procesul verbal de compensare. Repet, Primăria şi Consiliul Judeţean aveau creanţe de încasat de la Siderca. Ei bine acest lucru nu s-a întâmplat, ei nefiind de acord să semneze procesul verbal de compensare. În 2015 s-a modificat legea iar AVAS e nevoit să scoată la vânzare imobilele deţinute. Statul e obligat să încaseze şi ultimul bănuţ din ceea ce deţine” a spus Iliuţă.

Liderul Consiliului Judeţean a mai adăugat că până în momentul de faţă a avut 4 întâlniri cu Drăgulin, toate încheindu-se cu promisiuni neonorate din partea primarului. Iliuţă a avansat şi o propunere – şoc: cedarea dreptului de proprietate al drumului uzinal municipalităţii, astfel încât Drăgulin&Co să finalizeze modernizarea acestuia. „Eu vreau să fac drumul pentru cetăţeni. Până la ora actuală, am avut 4 întâlniri cu dl primar, toate aceste întâlniri s-au finalizat cu promisiuni neonorate. M-am trezit în situaţia actuală...Am făcut repararea drumului întocmind în acest sens o ducumentaţie. Dl primar a spus că nu-i de acord şi va interveni să oprească lucrările. Legea 50 pe care o invocă, e clară, nu lasă loc de interpretări: poate să oprească această lucrare! Noi am depus toată documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire, am respectat ce a zis domnia sa. Acum ne-a respins toată documentaţia, fără să ofere şi o soluţie. Nu ne-a precizat şi de ce ne-a refuzat eliberarea autorizaţiei.

La ora actuală am avea o soluţie foarte simplă. Să transferăm acest drum către Primăria Călăraşi care să identifice o soluţie. Cetăţenii să judece municipalitatea de ce nu m-a lăsat să finalizez lucrările la acel drum” a afirmat Iliuţă care a conchis „Fac o declaraţie pe care dumneavoastră să o promovaţi în spaţiul public. Domnule primar Drăgulin, vă dau drumul în proprietatea municipiului şi vă rog frumos să duceţi promisiunea electorală la capăt. Eu am încercat, dumneavoastră nu m-aţi lăsat să finalizez lucrările. Avem act de proprietate pe el, îl dau în proprietatea municipiului Călăraşi!” a conchis Vasile Iliuţă.