Iliuţă: Indiferent în ce echipă politică am activat, întotdeauna am fost un lider care a dus partidul la câştig

Iliuţă: Indiferent în ce echipă politică am activat, întotdeauna am fost un lider care a dus partidul la câştig

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă vorbeşte despre bătălia politică din 27 septembrie, susţinând că pentru PNL a venit momentul să intre în opoziţie după 16 ani de domnie locală.

Mi-e teamă că pe 27 septembrie dvs. nu vă bateţi cu un simplu contracandidat, ci vă bateţi cu un “mastodont” la care aţi pus şi dvs. umărul în 2016 când PNL obţinut acea majoritate, confortabilă, de 17 consilieri. Cum merge treaba în momentul de faţă?

Merge foarte bine. PSD e un partid care are organizaţii şi spre surprinderea mea chiar trebuie să decidem, pe alocuri, între cei mai buni membri care s-au înscris în competiţie. Facem sondaje să-i desemnăm pe cei mai buni candidaţi ai PSD. Mă bucur că am găsit un partid unde poţi construi, mă bucur că am venit într-o echipă în care am fost primit foarte bine. Mă bucur că nu mai sunt acele răutăţi ale unor lideri care erau tot timpul nemulţumiţi. Dacă nu te încolonai şi nu puneai în practică decizia acelui lider, erai deja victimă sigură. Nu aveai ce mai căuta. PNL funcţionează după modelul “ghiocel”. Aici nu este aşa. Aici oamenii şi-au propus să câştige puterea în urma alegerilor din 27 septembrie, formând o echipă de care sunt convins că va aduce mulţumire cetăţenilor judeţului Călăraşi, aşa cum n-a făcut-o PNL-ul până acum.

Îmi pare rău s-o spun, sunt mulţi primari buni în PNL, îi stimez, îi respect, şi îi voi ajuta şi în viitor, tot în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În acest mandat, aţi fost un preşedinte al tuturor primarilor?

Sigur că da. N-am făcut nicio diferenţă atât în ceea ce priveşte culoarea politică a fiecărui primar cât şi în privinţa dimensiunii comunităţii pe care o administrează. I-am trat pe toţi la fel, de fiecare dată. Le-am dat, în egală măsură tuturor respectul cuvenit. Asta înseamnă să fii preşedintele tuturor din momentul în care ai primit mandatul. Pe mine şi echipa mea în tot acest mandat, ne-a preocupat, exclusiv, dezvoltarea uniformă a tuturor localităţilor. Asta înseamnă reuşita „administraţiei Iliuţă”!

Cum se face că dvs. păreţi locomotivă pentru PSD iar contracandidatul dvs. nu pentru partidul care-l susţine? Aveţi resurse să duceţi această bătălie până la capăt?

Da, am şi resurse, am şi energie, şi voinţă, şi determinare ca să pot duce partidul la câştig. Indiferent în ce echipă politică am activat, întotdeauna am fost un lider care a dus partidul la câştig. Şi acum voi duce echipa PSD la victorie pentru că PNL-ul nu a înţeles un lucru şi anume că trebuie să construim pentru oameni, nu pentru familii sau pentru nepotisme şi lucruri mărunte. Ei vor câştiga în continuare funcţii dar pentru binele lor, nu pentru binele comunităţii. N-am văzut proiecte pe care să le arate comunităţii că le-au realizat. Spun că vor face. Nu! Trebuiau făcute, nu le vom face! Le vom face... de 8 ani tot facem. Şi, dacă stau bine să mă gândesc liberalii cam de vreo 20 de ani fac “minuni” pe la Călăraşi. Fac numai pentru ei. Hai să oprim acest “facem mâine”. Trebuia făcut până acum. Nu aţi făcut, duceţi-vă acasă pentru că avem o echipă care să preia, să pună în practică proiectele care sunt promise şi neîndeplinite de către voi.

Mai aveam o curiozitate, domnule preşedinte, dacă puteţi să ne spuneţi. Aţi fost căutat în această perioadă să vă întoarceţi în PNL?

Da. Au fost câţiva parlamentari, foşti colegi de-ai mei, au mai fost şi fermieri importanţi ai PNL care m-au căutat să găsesc o variantă dacă nu ar fi bine să mă întorc în PNL. Le-am spus un singur lucru: nu mă mai întorc în neliniştea şi nesiguranţa unui partid care nu ştie să-şi aprecieze valorile şi oamenii care pot aduce plus valoare într-o echipă! Îmi pare rău că mă despart de primarii care au fost foarte buni şi foarte valoroşi din PNL.

Şi dvs. aţi fost primar şi îi ştiţi şi din această ipostază…

Îmi pare rău că nu am putut dar încerc în continuare să construiesc o echipă câştigătoare. O echipă care să dea linişte judeţului Călăraşi capabilă să transforme promisiunile în fapte.  Promitem şi vom face, aşa s-a întâmplat până acum. Nu e în regulă! Promitem şi facem imediat după ce am preluat mandatele viitoare!, după acest principiu ne vom desfăşura activitatea de-acum încolo.

Cum se face că un PSD-ist, la PSD nu e bun deloc dar un PSD-ist care trece la PNL dintr-o dată e foarte bun.

Aici viziunea celor care au ales să preia din PSD pe cineva să coordoneze PNL-ul, pentru mine este o surpriză extraordinar de mare. Tu nu ai câştigat un colegiu şi vrei să duci PNL-ul la câştig? Spun un singur lucru. E dus acolo unde trebuie PNL-ul, în Opoziţie, cu echipa coordonată de nişte oameni de campanie.

Deci PNL-ul îşi merită soarta, nu?

PNL-ul îşi merită soarta. Din greşeală în greşeală până la înfrângerea finală. PNL va fi în opoziţie!