Iliuţă: E un om care promite dar care nu reuşeşte niciodată să-şi ţină promisiunea

Iliuţă: E un om care promite dar care nu reuşeşte niciodată să-şi ţină promisiunea

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, n-a vorbit niciodată „la superlativ” de primarul Dan Drăgulin. Ba mai mult disesnsiunile dintre cei doi s-au acutizat sensibil în ultima perioadă. Nici în calitate de lider PNL Călăraşi, Drăgulin nu s-a comportat ca un preşedinte al tuturor liberalilor. În opinia lui Iliuţă, epoca "Drăgulin" ar trebui să se sfârşească pe 27 septembrie.

Domnule preşedinte Iliuţă, în dese rânduri aţi afirmat că nu funcţionează relaţia instituţională cu conducerea Primăriei asigurată de Dan Drăgulin. Concret, ce anume v-a deranjat la dumnealui?

A afişat de fiecare dată o abordare de mincinos. E un om care promite dar care nu reuşeşte niciodată să-şi ţină promisiunea. În administraţie avem proiecte aflate în diverse etape de dezvoltare sau implementare, însă domnia sa n-a respectat niciodată termenele.

Nu şi-a pus niciodată onoarea în joc ca să putem reuşi dezvoltarea judeţului şi a municipiului Călăraşi. Totdeauna a promis dar a doua zi ne soseau hârtii, contrare să zic aşa promisiunilor făcute cu o zi înainte. Am avut o serie de divergenţe care din păcate au suspendat multe din proiectele care vizau dezvoltarea municipiului Călăraşi. Le vom arăta călărăşenilor toate piedicile întâmpinate ca să evalueze singuri calitatea managementului lui Dan Drăgulin şi al echipei sale.

Cât aţi fost în PNL aţi simţit vreodată că Drăgulin este şi preşedintele dvs.?

N-a putut să fie niciodată preşedintele meu pentru că valoarea lui este egală cu cea a unui... vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. Atât a fost „educat”, la stadiul ăla a rămas. El n-a putut să-şi arate valoarea de primar în cele două mandate pe care le-a câştigat. N-a dat dovadă că poate fi primarul călărăşenilor!

În partid, aţi simţit vreodată că vă ia apărarea?

El trebuia să se apere pe el, nu pe mine. Au fost şi momente, când cred că trebuia să aibă o abordare echilibrată.

N-am observat niciodată că poate să fie un preşedinte de partea mea sau nu. El e ca apa plată. E bun la orice, nu decide nimic ca lucrurile să meargă înainte. Dacă lucrurile merg prost, le lasă aşa.

Aţi spus cu subiect şi predicat că e nevoie de o schimbare la Primărie.

Aşa este. Pentru că atitudinea pe care a avut-o administraţia liberală, în ultimii 8 ani, s-a dovedit a fi, până la urmă, păguboasă, dăunătoare, incapabilă să aducă beneficii cetăţeanului care vrea să fie respectat. De pildă, călărăşeanul vrea să-şi construiască o casă nu să facă hârtii, PUZ-uri, documente pe baza cărora să se îmbogăţească firmele de casă ale domniei sale.

Cred un singur lucru. Va veni o echipă nouă condusă de Marius Dulce care va promite că va reda Călăraşiul călărăşenilor , remediind toate greşelile făcute de administraţia liberală în aceşti 8 ani de zile.