Ei votează, prefectul blochează!

Ei votează, prefectul blochează!

Hotărârea privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziţia Consiliului Judeţean Călăraşi, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la nivelul judeţului Călăraşi, pe unităţi administrativ – teritoriale, pe anul 2021 şi estimări pentru anii 2022-2024 a fost din nou repus, în această săptămână, pe masa consilierilor judeţeni. După ce luni a fost aprobat în şedinţă extraordinară dar contestat imediat la instanţa de contencios administrativ de prefectul liberal, Valentin Barbu, joi, proiectul a fost inclus dar peste ordinea de zi stabilită iniţial. Şi de data asta, „a trecut” cu 17 voturi (s-au mai înregistrat 5 abţineri, de la USR, 5 voturi împotrivă, toţi PNL şi 2 neparticipări) însă mai mult ca sigur şi de data asta, hotărârea va fi atacată de reprezentantul lui Cîţu&Co în teritoriu.

Liberalii susţin că primarii lor sunt îndreptăţiţi să primească sume aproape egale cu cele ale omologilor lor de la PSD, deşi anul trecut au fost binecuvântaţi de premierul de atunci, Ludovic Orban, cu sume consistente, de 4 şi chiar 5 ori mai mari decât cele alocate UAT-urilor conduse de primari social-democraţi. Atunci, evident s-a procedat corect, acum Iliuţă se comportă dictatorial şi acţionează discriminatoriu!

În plen, şefa consilierilor USR, Amelia Giurcan a invitat reprezentanţii PNL şi PSD la discuţii în sensul identificării unei soluţii care să contribuie la deblocarea situaţiei care-i afectează pe toţi primarii din judeţ. Ba mai mult şi Răzvan Meseşeanu, liderul PRO România, partid care ca şi USR nu are niciun primar ales, şi-a asumat chiar rolul de mediator, oferind chiar şi sediul partidului ca locaţie pentru desfăşurarea „negocierilor” dintre liderii partidelor politice, PSD şi respectiv PNL, care deţin majoritatea aproape absolută a primarilor.

Foarte probabil, la această oră prefectul Barbu a înaintat la Tribunalul Călăraşi şi solicitarea de anulare a Hotărârii votată astăzi, după prânz, în plenul şedinţei ordinare a CJ Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.