E. Grama: Mi-au dat lacrimile după ce-am aflat de bunele intenţii ale domnului senator!

E. Grama: Mi-au dat lacrimile după ce-am aflat de bunele intenţii ale domnului senator!

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis în această după-amiază, senatorul PNL, Răducu Filipescu, a punctat  amendamentele iniţiate la bugetul de stat pe 2019 despre care crede că este „dezastruos, pur politic, al subdezvoltării, mincinos, catastrofal şi chiar cel mai prost pe care l-a avut vreodată România”. Deh, părere avizată de fost şef de Consiliu Judeţean dar şi de senator de opoziţie!

Pe scurt, ‘mnealui, aşa cum spuneam om cu multă experienţă dobândită în planul administraţiei publice locale, solicită peste 220 de milioane de lei pentru investiţii aflate pe lista Consiliului Judeţean (3 la număr în sumă de 196,46 milioane lei), respectiv a Primăriei municipiului Călăraşi (2 la număr în cuantum de 25,77 milioane lei). O grămadă de bani aşadar pentru 5 proiecte! Şocante n-ar fi nici suma şi nici numărul proiectelor ci faptul că printre ele se află cel puţin două iniţiate de Direcţia de Dezvoltare din cadrul CJ Călăraşi, chiar în mandatul preşedintelui Vasile Iliuţă. O recunoaşte şi directorul acestei Direcţii, Eduard Grama care a declarat pentru www.arenamedia.ro că este impresionat, până la lacrimi chiar, de bunele intenţii ale senatorului RGF, un veşnic adversar al succesorului său la CJ, Vasile Iliuţă. „Am citit cu mare atenţie şi profund interes, din presă, comunicatul domnului senator Filipescu cu privire la amendamentele pe care le-a depus la bugetul pe 2019. Îi mulţumesc că printre proiectele care necesită sprijin guvernamental se numără şi cele pe care Direcţia de Dezvoltare le-a promovat încă din urmă cu 2 ani, proiecte care, culmea!, poartă girul domnului preşedinte Vasile Iliuţă. Şi mă refer aici, cu precădere la construcţia unui nou corp la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi reabilitarea Palatului Prefecturii. Mă bucur că după mulţi ani petrecuţi în funcţia de preşedinte al CJ în care n-a promovat şi n-a susţinut nicio temă de interes pentru Călăraşi, acum, brusc, a identificat nu una, nu două ci cinci priorităţi. Tot ce pot să spun e că în aceşti 2 ani, ne-am luptat cu minţi sceptice, cu multe ironii, cu oameni care nu-şi doreau ca obiectivele noastre să devină realitate. Călărăşenii trebuie să ştie că tot ce se va construi este meritul total al actualei conduceri a Consiliului Judeţean, hulită pe nedrept de corul de aplaudaci din jurul domnului senator. Chiar dacă în urmă cu 2 ani, dumnealor îşi doreau cu ardoare să eşuăm, acum îşi fac simţită prezenţa cu declaraţii pe care nici ei nu le înţeleg.” este de părere Directorul Direcţiei de Dezvoltare, Eduard Grama.

Şi pentru că nici unul din cele 5 proiecte nu va fi luat în calcul de Guverrnul PSD – ALDE, pariez că domnul senator nu va vota bugetul! Aşa cum a procedat şi în anii anteriori.