E. Grama: Consiliul Judeţean are în derulare 29 de proiecte

GramaMiercuri imediat după terminarea şedinţei ordinare de plen a Consiliului Judeţean a avut loc o conferinţă de presă la care a participat preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, flancat de Bogdan Georgescu, administratorul public al judeţului şi Eduard Grama (foto dreapta), directorul adjunct al Direcţiei integrare europeană şi dezvoltare regional şi relaţii externe.

 

Ultimul a trecut în revistă principale proiecte initiate şi aflate în derulare menţionând că în ceea ce priveşte capitolul reabilitări şi modernizări drumuri judeţene până în prezent au fost încheiat contracte în valoare de circa 62 de milioane de euro. “Consiliul Judeţean are în derulare 29 de proiecte. În acest moment, avem semnate pe “Drumuri Judeţene” 3 proiecte în cadrul PNDL: DJ 403, DJ 411 şi DJ 211 care sunt în acest moment semnate. Mai este DJ 401C, cel pe care s-a semnat execuţia ieri (marţi, 28 nov.) cu SC Dimar şi mai avem pe POR DJ 402. Valoarea proiectelor în acest moment, numai pe Drumuri Judeţene, este de aproximativ 62 de milioane de euro, contracte de finanţare semnate.” a spus Grama care a continuat “În paralel, mai avem 6 proiecte depuse pe BRCT, proiecte care în acest moment au mai trecut de o nouă etapă şi în programul MS figurează eligibile, sunt în valoare de 10 milioane de euro.”

 

Grama s-a referit şi la campania iniţiată de Consiliul Judeţean pe o reţea de socializare privind reabilitarea sediului Prefecturii subliniind că există două modalităţi de finanţare a proiectului. “După cum aţi văzut şi pe pagina noastră de  facebook, am pornit o campanie şi o acţiune vizavi de ceea ce însemnă Prefectura ca o construcţie emblematică a Călăraşiului şi pe care ne dorim să o revitalizăm. Documentaţia pe care am dat-o în lucru sperăm să o finalizăm la sfârşitul lunii decembrie. Sunt două variante identificate până în aceste moment de noi, una ar fi pe SUERD (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării) şi alta, pe granturile norvegiene despre care am şi vorbit, în primul trimestru al anului 2018.” a continuat Grama.

 

În portofoliul de proiecte figurează şi anveloparea a 8 imobile din care unul reprezentând un corp al Spitalului Judeţean. Avem depuse pe clădiri publice, pe Măsura 3.1.B, pe anvelopare, 8 proiecte: 7 pe centrele DGASPC şi unul pe spital pe A,B,C,D.

Chiar astăzi (joi, 29 noiembrie) s-a mai încărcat un proiect pe POCA, iar în ultimele două săptămâni au mai fost două proiecte pe POCA.” a mai menţionat directorul adjunct al Direcţiei de integrare.

 

În expunerea sa, Eduard Grama s-a referit şi la proiectele depuse la BRCT. “Să detaliem puţin proiectele pe BRCT: ar fi Biblioteca Judeţeană, cea din zona Volna, unde avem un proiect de 1 milion de euro, o bibliotecă pe care cred că ne-o dorim cu toţii, restaurată, fiind şi monument istoric. În anii trecuţi a fost un proiect pe muzeu din două componente: restaurarea părţii actuale şi construcţie nouă. În acest moment am avut posibilitatea să accesăm decât restaurarea. Şi acest proiect este declarat eligibil.” a spus Grama.

 

Prin intermediul ANL, Consiliul Judeţean intenţionează să construiască un bloc de locuinţe în Călăraşi, pe B-dul Nicolae Titulescu, în vecinătatea fostei Şcoli Generale 5 pe o fundaţie preluată de la SC Drumuri şi Poduri SA Călăraşi. “Mai avem depus ANL-ul de la Unitatea Militară şi o solicitare tot pentru un ANL, imobil P+6 cu parcare subterană. Dorim să facem această construcţie, în zona Şcolii nr. 5, proiect care va intra în lista de investiţii pentru anul 2018 dar solicitările şi documentaţia le-am depus deja la ANL, la Bucureşti.” a mai precizat Eduard Grama care a conchis “Lucrăm în acest moment şi vom depune până la sfârşitul anului, ca termen limită fiind 28 decembrie, pe SUERD, DJ 306 şi mai avem în lucru DJ 308A. Acesta ar fi drumul de legătură între Borcea şi Unitatea Militară de la Bărăganu, un drum cu o lungime de 11,5 km. Cam acestea sunt proiectele la care lucrăm. Suntem o echipă care ne dorim ca aceste proiecte să se realizeze la Călăraşi şi ne dăm tot interesul ca rezultatele să fie pozitive.”