Drumul uzinal care duce la...Parchet!

Drumul uzinal care duce la...Parchet!

Că s-a declanşat un război veritabil, de care râd până şi curcile, între „greii” PNL Călăraşi, acum, cu puţin timp înainte de declanşarea campaniei pentru prezidenţiale, nu mai e nici un secret.

Însuşi preşedintele partidului, Dan Drăgulin i-a făcut chiar şi o plângere penală rivalului său, Vasile Iliuţă pe care-l acuză că a demarat acţiunea de reabilitare şi modernizare a drumului din incinta Siderca, cale de intrare în Călăraşi, fără să aibă Autorizaţia de construire pe care ar fi trebuit s-o emită Primăria. Personal, nu mi-e limpede de ce Primăria, în condiţiile în care drumul respectiv a devenit între timp DJ 306A, dar...

Totuşi, câtă dreptate are Drăgulin? Păi, vă puteţi lămuri şi singuri...

Consiliul Judeţean, instituţia bănuită că a săvârşit fapte de natură penală, a încercat, se pare fără succes, să explice Primăriei că până la obţinerea autorizaţiei de construire n-a făcut altceva decât să „cureţe” drumul respectiv, realizând doar lucrări de defrişare.

Concret, prin adresa nr. 12051 din 29.07.2019 şi înregistrată la Primăria Municipiului Călăraşi sub nr. 35123 din 29.07.2019, CJ susţine că „a obţinut Certificatul de Urbanism nr. 401 din 09.07.2019, eliberat de Municipiul Călăraşi pentru obiectivul „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a Drumului Judeţean 306A în vederea asigurării accesului în municipiul Călăraşi”, urmând ca în cel mai scurt timp, după obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism sus – menţionat să depunem documentaţia tehnică necesară pentru emiterea Autorizaţiei de Construire” precizând că „până la această dată s-au făcut lucrări de defrişare şi curăţire de o parte şi de alta a căii de comunicaţie a DJ 306A, fără ca traficul să fie afectat. (...) De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că vom sista orice lucrare care necesită obţinerea Autorizaţiei de construire, conform prevederilor art. 3 (alin 1), lit. c din Legea 50 / 1991”

Explicaţiile reprezentanţilor CJ i-au cam lăsat rece pe cei ai Primăriei care s-au grăbit să pună pe hârtie toate prevederile legale încălcate de Iliuţă&Co, solicitând intervenţia Parchetului.

Ce nu ştie sau o fi uitat Drăgulin (deşi mă îndoiesc!) este că şi Primăria, în urmă cu 2 ani a somat lichidatorul SC Siderca, CC Insol S.P.R.L., prin intermediul a două adrese chiar, pe care le puteţi vedea mai jos, să procedeze, în regim de urgenţă, „la tăierea sau toaletarea arborilor situaţi în vecinătatea DN 3” pentru că reprezentau „un real pericol pentru participanţii la trafic”

De ce i s-o fi adresat atunci lichidatorului care între noi fie vorba între prima şi a doua adresă, preţ de vreo 3 luni, s-a făcut că plouă? Nu era şi la acea vreme Primăria proprietară a drumului?

După ce Consiliul Judeţean şi-a exprimat intenţia de a achizitiona acel drum de la lichidatorul mai sus – menţionat, cum de şi-a adus aminte brusc Primăria Călăraşi că e de fapt drumul ei, solicitând chiar în instanţă să i se recunoască acest drept?

Altfel spus, Primăria e proprietară a drumului doar când îi convine?

Pare cusută cu aţă roşie, toată mascarada asta!

Domnule primar, pentru cei mai mulţi dintre călărăşeni care nu dau nici doi bani pe răfuielile dumneavoastră politice interne (ar fi avut o brumă de logică dacă v-aţi fi contrat cu cei din opoziţie!), demersul iniţiat seamănă mai degrabă cu o vânătoare. Parcă aţi fi stat la pândă, aşteptând ca Iliuţă şi desigur şi Grama, să calce strâmb şi să-i daţi pe mâna Parchetului. Dacă tot nu v-a ieşit povestea cu beţia…E clar, disperarea-i mare!

Pentru Drăgulin&Co, DJ 306A s-a transformat în drumul care-i duce pe rivalii din partid la...Parchet.

adresaprimarieccinsol1

adresaprimarieccinsol2