Din 24 iunie, laboratorul de analize din cadrul Spitalului Județean Călărași are capabilitatea de a efectua testare SARS COV

Din 24 iunie, laboratorul de analize din cadrul Spitalului Județean Călărași are capabilitatea de a efectua testare SARS COV

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian”  Călăraşi a reacţionat după ce liberalii au postat duminică pe pagina de Facebook PNL Călăraşi că “Actuala administrație a Consiliului Județean Călărași, căreia îi place să spună că se “ține de treabă”, nu a reușit să ia măsuri pentru acreditarea Spitalului județean ca centru de testare Covid.”, transmiţând următorul comunicat de presă:

„Informăm populația județului Călărași că începând cu data de 24 iunie 2020, laboratorul de analize din cadrul Spitalului Județean Călărași are capabilitatea de a efectua testare SARS COV , având posibilitatea de a testa 4 pacienți pe oră, urmând ca în scurt timp această capacitate să fie dublată.

Din momentul achiziției echipamentului RT- PCR s-au demarat procedurile de includere a spitalului pe lista laboratoarelor acreditate din rețeaua de testare națională, astfel Ministerul Sănătății va deconta 200 de lei pentru fiecare test realizat.

Echipamentul, marca CE- IVD, eliberează rezultatele în maximum 60 de minute din momentul punerii probei în lucru, fiind un real folos în regim de urgență.

Conducerea unității spitalicești recomandă persoanelor care nu au nicio legătură cu actul medical să verifice  orice informație înainte de a lansa în spațiul public date nereale.

În această perioadă deosebit de grea prin care societatea noastră trece, DECENȚA este primul lucru care ar trebui să stea la baza oricărei aprecieri atunci când se discută despre activitatea cadrelor medicale  sau a celor care contribuie la asigurarea infrastructurii medicale.

Facem apel la respect și la neimplicarea spitalului în jocul politic.

Conducerea Spitalului Județean "Dr. Pompei Samarian" Călărași”

 

“Actuala administrație a Consiliului Județean Călărași, căreia îi place să spună că se “ține de treabă”, nu a reușit să ia măsuri pentru acreditarea Spitalului județean ca centru de testare Covid. Suntem printre ultimele patru județe din țară în această situație!

Avand în vedere că acum mai bine de trei săptămâni, ne anunțau ca sunt pregătiți sa facă teste!

Poate reușim să aflăm, într-o bună zi, și cum s-au folosit cele 5000 de teste rapide cu care se lăudau reprezentanți “de seamă” ai CJ Călărași, în plină pandemie.” a fost mesajul postat de liberali pe Facebook.

 

PS De SJU Călăraşi “răspunde” din partea conducerii Consiliului Judeţean Valentin Barbu. N-ar fi trebuit să ştie vicepreşedintele “bun” şi musai “competent” care-i treaba cu “acreditarea”?