Delegație italiană în vizită la Consiliul Județean Călărași

Delegație italiană în vizită la Consiliul Județean Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a primit vizita unei delegații din comuna Grassano (provincia Matera, regiunea Basilicata), Italia, condusă de primarul Filippo Luberto și din care au făcut parte Domenica Matera, viceprimar, Teresa Sileo Maria, Vincenzo Denisi, consilier cultural Angela Daraio, Enrico Grassano, Laura Bucătariu, consilier politică externe și Dartizio CarmeloTommaso.

Delegația a sosit în județul Călărași la invitația primarului comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi.

Președintele Vasile Iliuță a făcut o scurtă prezentare a județului Călărași reliefând potențialul economic, turistic, cultural și agricol.

"Prezența dumneavoastră reconfirmă prietenia dintre poporul italian și poporul român care sunt popoare latine, apropiate din punct vedere cultural și al tradițiilor. Avem contribuții și interese comune care ne leagă pentru a consolida relațiile noastre de prietenie.", a spus președintele Iliuță.

În toamna anului trecut, o delegație condusă de primarul Ion Iacomi a vizitat comuna Grassano din provincia Matera, Regiunea Basilicata. Invitația a fost lansată de către primarul Filippo Luberto dar și de către membrii comunității românești din Grasanno, reprezentată de doamna Laura Bucătariu (originară din comuna Dor Mărunt), consilier în cadrul Primăriei Grassano. Cei doi primari au pus atunci bazele unei colaborări în domeniile cultural și educațional între localitățile Dor Mărunt și Grassano.

Delegația italiană s-a deplasat, însoțită de primarul Ion Iacomi, în teritoriu unde a vizitat subordonate ale Consiliului Județean dar și ferme agricole.

La finalul vizitei, președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță a oferit membrilor delegației placheta județului Călărași.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.