De la Vlădică până la opincă, toţi să-l consilieze gratuit pe Iliuţă!

Recent am văzuit pe site-ul Agerpres un comunicat de presă semnat de Lector Univ. Dr. Simona Maria Vlădica, în calitate de consilier al Preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi pe probleme de comunicare şi Imagine. În cursul zilei de joi parcă am aflat din media locală că respectiva doamnă nu e nimeni altcineva decât soţia distinsului director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi Conf Univ. Dr. Laurenţiu Beluşică, şi că tot dumneaei s-a decis să muncească gratis pentru “plămădirea” imaginii noului şef al judeţului.

Ce faptă minunată!, s-au grăbit unii să spună pe o reţea de socializare. Rar vezi astfel de specialişti dispuşi să-şi ofere gratis expertiza mai ales reprezentanţilor autorităţilor publice locale. Necazul e că…nu prea se poate! Articolul 105 din Legea 215 din 2001 precizează limpede că un preşedinte de Consiliu Judeţean poate angaja cel mult 5 consilieri care-şi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, încheiat în condiţiile legii. Altfel spus persoanele agreate de preşedinte “prestează” pe bani şi nu probono. E şi firesc. În ce calitate se va adresa doamna consilier angajaţilor din Consiliu atunci când va fi nevoită să strângă informaţii solicitate de jurnalişti dacă ea nu e nici măcar angajată în cadrul instituţiei?

Gestul doamnei Vlădica i-ar putea pune în încurcătură pe colegii săi din Cabinetul Preşedintelui. De ce au stat oamenii ăştia alături de Iliuţă şi l-au susţinut în campanie? Pentru glorie? Greu de crezut! Mai degrabă pentru salariu!

Dacă doamna Vlădică e atât de „altruistă”, să înţeleg că munceşte tot gratis şi pentru alţi „clienţi din zona publică” precum Primăria Sectorului 5, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”? Nu mai contează răspunsul!

Dar pentru că „idea” doamnei doctor în psihologie e foarte bună şi va aduce economii importante în bugetul Consiliului Judeţean, ar fi „extraordinar” ca toţi cei din Cabinetul Preşedintelui, de la „Vlădica până la opinca” să-l consilieze gratuit pe domnul Iliuţă! Miliarde de lei economisiţi în 4 ani care se vor duce, desigur, spre Spitalul Judeţean. Ştie soţul Beluşică pe ce să-i cheltuie!Ce spunea Legea 215 / 2001 - Art. 105.

(1) Preşedintele consiliului judeţean poate înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul preşedintelui, compartiment distinct format din maximum 5 persoane.

(2) Personalul din cadrul cabinetului preşedintelui este numit şi eliberat din funcţie de preşedintele consiliului judeţean.

(3) Personalul din cadrul cabinetului preşedintelui consiliului judeţean îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, încheiat în condiţiile legii, pe durata mandatului preşedintelui consiliului judeţean.

(4) Atribuţiile personalului compartimentului prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin dispoziţie a preşedintelui consiliului judeţean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.