Consiliul Județean Călărași va acorda finanțări nerambursabile organizațiilor non-profit în baza Legii 350 / 2005

Consiliul Județean Călărași va acorda finanțări nerambursabile organizațiilor non-profit în baza Legii 350 / 2005

În acest an, Consiliul Județean Călărași va acorda finanțări nerambursabile organizațiilor non-profit în baza Legii 350 / 2005.

Vineri, 26 mai, în cadrul ședinței ordinare a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea regimului finanțărilor nerambursabile de către Consiliul Județean Călărași pentru activități nonprofit de interes public județean, pe anul 2023.

Domeniile pentru care se acordă finanţarea nerambursabilă:

• Activităţi sportive;

• Activități de tineret.

- Sportul de performanţă (divizie superioară, divizie medie, divizie inferioară, sport individual) - valorificarea aptitudinilor individuale şi de echipă în cadrul competiţiilor pentru ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri sau obţinerea victoriei, cantonamente, semicantonamente, concursuri şi întreceri sportive. Obiective: dezvoltarea activităţii sportive pe plan local, naţional sau internaţional, după caz;

- Sportul pentru toți - organizarea de consfătuiri, schimburi de experienţă, gale şi manifestări; practicarea sportului pentru sănătate, educaţie, recreere, ca parte integrantă a modului de viaţă, în vederea menţinerii sănătăţii individului şi societăţii; participarea la tabere de pregătire, susţinerea prin participarea la competiţiile judeţene, naţionale şi/sau internţionale pentru dezvoltarea spiritului competiţional, atragerea cât mai multor tineri către mişcare, dezvoltarea comportamentală care favorizează orientarea către performanţa cotidiană şi dezvoltare durabilă. Obiective: atragerea populaţiei de toate vârstele în activităţi pentru sănătate şi recreere.

Suma disponibilă pentru sprijinul financiar acordat de autoritatea finanţatoare:

Grantul disponibil pentru această licitaţie este de 210 mii lei, defalcat astfel:

- activități sportive: 200 mii lei;

- activităţi de tineret: 10 mii lei;

Valorile finanţărilor care se acordă pentru un proiect sunt cuprinse între sumele de 5 mii lei şi 80 mii lei, în funcţie de domeniul pentru care se aplică, conform ghidurilor solicitantului.

Grantul maxim acordat prin acest program este de cel mult 90% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Diferenţa trebuie să fie asigurată din sursele proprii ale solicitantului, ale partenerilor acestuia sau din alte surse. Fiecare solicitant trebuie să contribuie cu un aport propriu de cel puţin 10% din costurile totale eligibile ale proiectului, sumă ce va fi identificată în contul deschis special pentru proiect.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.