Consiliul Județean Călărași își face bilanțul: Sănătate

Consiliul Județean Călărași își face bilanțul: Sănătate

La final de an, tragem linie și vă prezentăm bilanțul principalelor investiții, sănătatea fiind pentru administrația județeană o prioritate.

Ne mândrim cu modernizarea Spitalului Județean, dotat acum la standarde europene: bloc operator nou, aparatură modernă pentru sala de operație, secții modernizate.

Spitalul este dotat cu ecografe, RMN, tomograf ultramoderne, așa cum mai pot fi găsite doar în câteva locuri din țară.

După dotare și modernizare, s-a mărit considerabil numărul călărășenilor care aleg să se trateze la Spitalul Județean.

Am acordat o atenție deosebită Centrului Medico-Social, unde cei bătrâni și fără posibilități financiare găsesc îngrijire 24 din 24 de ore. Unitatea are o capacitate de 25 de paturi, locuri ocupate aproape tot timpul.

Prin grija Consiliului Judeţean Călărași, Centrele de plasament din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost reabilitate. Copiii prinși în sistemul de protecție socială beneficiază de spaţii de cazare, de recuperare, de recreere, sală de mese, bucătărie, spălătorie, grupuri sanitare cu dotări specifice.

Spitalele de pneumoftiziologie și psihiatrie, aflate în subordinea instituției noastre, beneficiază și ele de bugete care să le permită o bună gospodărire în interesul pacienților.

Sursa Facebook Consiliul Judetean Calarasi