Consiliul Județean Călărași își face bilanțul: Cultură

Consiliul Județean Călărași își face bilanțul: Cultură

În anul 2018, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată a Consiliului Județean Călărași, a desfășurat 1001 activități. (103 spectacole - 64 la sala mare de spectacole și 39 în aer liber și 898 proiecții de filme)

49.399 de călărășeni, iubitori de cultură, au fost în 2018 plătitori de bilete și alți 50.000 s-au bucurat de activitățile artistice în aer liber.

Potrivit tradiției, Consiliul Județean Călărași a finanțat din bugetul propriu 4 festivaluri mari

"Flori de mai", "Hora mare", "Chitara Dunării", "Festivalul național de teatru Ștefan Bănică (reluat după o pauză de 8 ani).

Anul care se încheie în câteva zile a adus prezența trupelor de teatru ale CJCC (Trepte și Aurel Elefterescu) pe scena teatrelor Nottara și cel al Dramaturgilor Români, o onoare pentru actorii călărășeni.

Ne bucurăm să promovăm copiii și tinerii valoroși cărora Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași le coordonează activitatea: grupul Flores Campi, Corul de Camerata Danubii și Ansamblul folcloric Bărăganul, cei care ne-au reprezentat județul la evenimente culturale naționale și internaționale.

Sursa Facebook Consiliul Judetean Calarasi